Όλες οι τιμές καυσίμων με ένα κλικ

Επανάσταση στην ενημέρωση αναφορικά με το θέμα που απασχολεί κάθε επιχείρηση, νοικοκυριό ή άτομο στην Κύπρο φέρνει το Υπουργείο Ενέργειας.

 


Article featured image
Article featured image

Σε περίπου ένα μήνα, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου, θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τις τιμές όλων των ειδών καυσίμων, σε όλα τα πρατήρια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, έδωσε στη Νομική Υπηρεσία προς εξέταση σχετικό διάταγμα και αφού έλαβε σχετική γνωμάτευση, είναι έτοιμος να δώσει προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Δημοκρατίας την απόφαση για εφαρμογή του διατάγματος για ενεργοποίηση της πλατφόρμας.

Το Υπουργείο Ενέργειας, θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά κάθε φορά που τα συστήματα στα πρατήρια θα αλλάζουν τις τιμές των καυσίμων που πουλούν, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα των πρατηρίων που ενημερώνουν τις τιμές ανά λίτρο καυσίμου τις αντλίες του κάθε σημείου, την ίδια στιγμή θα ενημερώνουν και το σύστημα του Υπουργείου.

Επίσης, το Υπουργείο Ενέργειας, θα προχωρήσει στην ανάπτυξη εφαρμογής (app) για smartphone, η οποία θα δίνει πληροφόρηση αναφορικά με το που βρίσκεται το κοντινότερο πρατήριο με τα φθηνότερα καύσιμα.


πηγη: inbusiness

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ