Gadget θα μετατρέπει το smartphone σε μικροσκόπιο

Έναν ειδικό φακό μικροσκοπίου, με υψηλές δυνατότητες και χαμηλή τιμή, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε smartphone, κατάφεραν να κατασκευάσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Χιούστον.

 


Article featured image
Article featured image

O φακός προσφέρει δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 120 φορές, ενώ το κόστος του δεν ξεπερνά τα 5 cents.

Ο τρόπος στήριξης του φακού δεν είναι δύσκολος και δεν απαιτεί κανένα ειδικό αξεσουάρ, επομένως μπορεί να μετατρέψει το smartphone σε ένα πλήρες επιστημονικό εργαλείο, κατάλληλο για νέους ερευνητές αλλά και για ιατρικούς χώρους και πολλές ακόμα επιστημονικές χρήσεις.

Ο φακός, είναι κατασκευασμένος από ένα πολυμερές που έχει το όνομα polydimethylsiloxane, ή PDMS, εν συντομία, το οποίο προκύπτει από την έγχυση του υγρού υλικού πάνω σε μια θερμή επιφάνεια.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές οι ιδιότητες του υλικού αυτού ανακαλύφθηκαν τυχαία στο εργαστήριο. Αλλά η εφεύρεση με τη συνοδευτική χρήση εφαρμογών ενός smartphone, θα προσφέρουν σε κάθε συσκευή δυνατότητες ικανές να την προσαρμόσουν στις ανάγκες της εκάστοτε επιστημονικής έρευνας.

Αυτή τη στιγμή, η κατασκευή του ειδικού αυτού φακού γίνεται στο χέρι και οι δημιουργοί του προσπαθούν να αντλήσουν χρηματοδότηση μέσα από μία καμπάνια που τρέχει στο Kickstarter για την μαζική παραγωγή του.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ