Γιατί οι Κινέζοι θεωρούν θησαυρό τις άσχημες νύφες;

Η ειδική σύμβουλος σχέσεων Melissa Schneider, συγγραφέας του βιβλίου «Οι άσχημες σύζυγοι είναι ο θησαυρός στο σπίτι», μοιράζεται με τους αναγνώστες του Business Insider της διαφορές στα standards ομορφιάς μεταξύ Δύσης και Κίνας.

 


Article featured image
Article featured image

«Οι άσχημες σύζυγοι είναι ο θησαυρός στο σπίτι» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι, επειδή πιστεύουν πως ένας άνδρας πρέπει να βγαίνει με όμορφες γυναίκες πριν το γάμο, αλλά όταν έρθει η ώρα του γάμου η γυναίκα που θα παντρευτεί, είναι καλύτερο να είναι άσχημη.

Στον γάμο, ο Κινέζος ψάχνει να βρει μία γυναίκα που θα του αναθρέψει τα παιδιά, θα φροντίσει τους γονείς του και θα μαγειρεύει.

Όπως πιστεύεται, ο γάμος έχει σκοπό να φέρει στο ανδρόγυνο απογόνους και να συσπειρώσει το ζευγάρι στις δυσκολίες της ζωής, με το σεξ και την κοινωνική ζωή να περνάνε με τον καιρό σε δεύτερη μοίρα.

Έτσι, η γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι «βασίλισσα της ομορφιάς».

Μάλιστα, αν η γυναίκα είναι όμορφη, υπάρχει κίνδυνος να ξοδεύει τα χρήματα του οικογενειακού προϋπολογισμού σε ρούχα, κοσμήματα, εξόδους ή ακόμα και να παρατήσει τον σύζυγό της για κάποιον πιο όμορφο.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ