Είμαστε ένας άνθρωπος ή δύο;

Τι γίνεται όταν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας πάψουν να επικοινωνούν μεταξύ τους; Είμαστε ένας άνθρωπος ή δύο; Γιατί το δεξί ημισφαίριο είναι τόσο σιωπηλό; Γιατί να μην είμαστε όλοι αριστερόχειρες;

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα εκδήλωση του Επιστημονικού Καφενείου Λεμεσού θα ασχοληθεί με τα δύο ημισφαίρια του ενός εγκεφάλου μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Μαΐου, στις 7:30 το βράδυ στο Sousami bar.

Η παρουσίαση του συναρπαστικού αυτού θέματος θα γίνει από τη Λέκτορα Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ. Μαριέττα Παπαδάτου – Πάστού.

«Η ασυμμετρία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στη φύση. Από τα μικροσκοπικά μόρια μέχρι και το ίδιο το σύμπαν! Οι άνθρωποι είναι και αυτοί ασύμμετροι. Σκεφτείτε τη θέση της καρδιάς μας στην αριστερή μεριά, αλλά και τις μικρές διαφορές στις δύο πλευρές του προσώπου μας. Μάλιστα, δεν φαινόμαστε μόνο ασύμμετροι, συμπεριφερόμαστε και έτσι!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

«Εννέα στους δέκα από εμάς είμαστε δεξιόχειρες. Ασύμμετρος είναι και ο εγκέφαλος μας, το πολυπλοκότερο και πιο αξιοθαύμαστο όργανό μας. Τα δύο ημισφαίρια διαφέρουν τόσο ανατομικά όσο και ως προς τις λειτουργίες που υποστηρίζουν».

Το Επιστημονικό Καφενείο Λεμεσού διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού και τον ΜΚΟ SciCo Cyprus. Πρόκειται για μια εκδήλωση όπου, για την τιμή ενός καφέ ή ενός ποτηριού κρασί, ο καθένας μπορεί να έρθει να εξερευνήσει τις πιο πρόσφατες ιδέες στον χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα σε καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια, βιβλιοπωλεία και θέατρα, αλλά πάντα έξω από το παραδοσιακό ακαδημαϊκό πλαίσιο του εργαστηρίου και της αίθουσας διδασκαλίας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου ελεύθερης συζήτησης επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων και η προώθηση της επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό και τους επιστήμονες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ