To νέας γενιάς βίντεο που δημιουργήθηκε από Κύπριους

Ονομάζεται Littlstar.com και είναι η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα παγκοσμίως για πανοραμικά και σφαιρικά βίντεο. Κάτι δηλαδή αντίστοιχο του Youtube για βίντεο 360 μοιρών.

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτήν τη βίντεο-πλατφόρμα του μέλλοντος, που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και δημοφιλέστερη, κάτι μεγάλο συμβαίνει αυτές τις μέρες για το νησί μας, αφού φάτσα-κάρτα ως cover story μόλις μπεις μέσα στη σελίδα παίζει ένα βίντεο που δημιούργησαν δύο παιδιά από την Κύπρο.

Ο Γιώργος Ιωάννου από τη Λευκωσία και η Αναστασία Γεωργίου από τη Λεμεσό, μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας, ακολούθησαν μια πρωτοποριακή μέθοδο λήψης πανοραμικών βίντεο, στην οποία χρησιμοποιούν 7 υψηλής ανάλυσης κάμερες ταυτόχρονα.

Με έδρα τους το Άμστερνταμ και μετά από αρκετή, κοπιαστική και αξιέπαινη δουλειά, έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Polar Effect, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή βίντεο 360º και εικονικής πραγματικότητας (VR - virtual reality).

Οι δύο τους ταξίδεψαν πρόσφατα στην παγωμένη Ισλανδία -η ηφαιστειακή φύση της οποίας χρησιμοποιείται ως σκηνικό από τις μεγαλύτερες διεθνείς κινηματογραφικές υπερπαραγωγές (βλέπε Games of Thrones, Interstellar και Batman)- μπήκαν σε ένα ελικόπτερο και έθεσαν σε εφαρμογή την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο.

 

Στο θεαματικό βίντεο των παιδιών από την Ισλανδία, που αυτήν τη στιγμή κοσμεί το το cover story του LittlStar, ο θεατής μπορεί με τη χρήση VR head set και μετακινώντας το κεφάλι του πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά να βιώσει την απίθανη εμπειρία των 360º. Με μια σημαντικότατη, ωστόσο, διαφορά, συγκριτικά με παρόμοια τέτοιου τύπου βίντεο από το παρελθόν: αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για τρισδιάστατα γραφικά αλλά για ντοκουμεντοποίηση της πραγματικότητας.

Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με το τι βλέπει κανείς φορώντας τα headsets, μπορείτε κατεβάζοντας αυτήν την εφαρμογή του LittlStar, (για i-tunes εδώ) και χρησιμοποιώντας τα βελάκια στο πληκτρολόγιό σας, να πλοηγηθείτε και από τον δικό σας υπολογιστή στο πρώτο βίντεο 360º  μοιρών που φτιάχτηκε από Κύπριους.



Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.



Για τη σελίδα των παιδιών στο Facebook πατήστε ΕΔΩ και για την ιστοσελίδα τους ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ