«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελπίδα για την Ευρώπη»

«H πολιτική σας είναι για μας, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, μια πηγή θεμελιώδους ελπίδας».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό τόνισε, απευθυνόμενος στους Έλληνες ακροατές του, μιλώντας χθες το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, ένας από τους γνωστότερους φιλοσόφους, αλλά και πολιτικός αγωνιστής της Γαλλίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Η επιτυχία του, υποστήριξε, οφείλεται στο ότι υπερασπίζεται το έθνος, χωρίς να υιοθετεί αντιευρωπαϊκές ή ξενοφοβικές θέσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για την Ευρώπη να ξαναδημιουργήσει την πολιτική μέσα από την κρίση.

«Ας μην "μασήσουμε" τις κριτικές μας και τις συζητήσεις μας, να υποστηρίξουμε όμως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε ο Μπαλιμπάρ, που χαρακτήρισε «δύσκολη, σε καμιά περίπτωση όμως απελπιστική» την κατάσταση της χώρας.

Αναφερόμενος στο «ηθικό επιχείρημα» που επιβάλλει στους Έλληνες να πληρώσουν τα χρέη τους, ο κ. Μπαλιμπάρ υπογράμμισε την υποκρισία των Ευρωπαίων ηγετών που δεν λένε κουβέντα για το τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ευρώπη, αλλά και για τον τρόπο δημιουργίας του χρέους μέσω της διαφθοράς της ελληνικής ελίτ.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ