Ποια είναι η ιδανική συχνότητα και διάρκεια στο σεξ;

Ποια είναι επιτέλους η ιδανική συχνότητα και διάρκεια στο σεξ; Yπάρχει; Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν σχετικές μελέτες και διατείνονται πως έχουν τις απαντήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Στην έρευνα πήραν μέρος 160 ζευγάρια τα οποία απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Ερωτήσεις για τη συχνότητα, τη διάρκεια των επαφών και των προκαταρκτικών, εάν και εφόσον αυτά υπάρχουν.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Sex Research», έδωσαν τις απαντήσεις. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είπαν πως ήθελαν τα προκαταρκτικά να μη διαρκούν ούτε λίγο ούτε πολύ.

Οι άνδρες πάντως προτιμούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ και έτσι η σεξουαλική πράξη να κρατά περισσότερη ώρα ενώ και τα δυο φύλα πιστεύουν πως όσο πιο πολύπλοκα γίνονται τα πράγματα στο σεξ, τόσο περισσότερο χάνεται και η απόλαυση.

Τι συμβαίνει όμως με τη διάρκεια της ίδιας της σεξουαλικής επαφής; Η έρευνα έδειξε πως όταν το σεξ διαρκεί ένα έως δυο λεπτά τότε όχι μόνο είναι λίγο αλλά σημαίνει πως ίσως οφείλεται σε πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης στον άντρα.

Όταν το σεξ κυμαίνεται από τρία έως οκτώ λεπτά είναι ικανοποιητικό ενώ το επιθυμητό σεξ διαρκεί από 7 έως 13 λεπτά.

Και τα δυο φύλα συμφώνησαν πως το σεξ που κρατά έως και μισή ώρα είναι πάρα πολύ.

Όσο αφορά στη συχνότητα, έρευνα της ΕΜΑΣ έδειξε πως η συχνότητα του σεξ συνδέεται με την ηλικία.

- Στις ηλικίες των 18-25 ετών η συχνότητα είναι καθημερινή.

- Στις ηλικίες 25-35 ετών τα ζευγάρια κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα.

- Στις ηλικίες 35-45 ετών, η συχνότητα πέφτει κατακόρυφα και μπορεί να φτάνει μέχρι και την μια φορά την εβδομάδα έως και τη μια φορά τον μήνα. Κυρίως λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων σε αυτές τις ηλικίες.

- Από τα 45 έως τα 55 οι ερωτικές επαφές γίνονται ακόμα λιγότερες, λόγω της μικρότερης αντοχής που έχουν και οι άντρες και οι γυναίκες.

- Στα 55 ετών η συχνότητα πέφτει κατακόρυφα λόγω ηλικίας αλλά και πιθανών προβλημάτων υγείας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ