Υψηλή ζήτηση για το χρυσό χρώμα των Samsung

Το χρυσό είναι το νέο μαύρο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων smartphone της Samsung, με έναν στους τέσσερις καταναλωτές (23%) να προτιμά την έκδοση Gold Platinum του Galaxy S6 και S6 edge.

 


Article featured image
Article featured image

Τα αποθέματα στο συγκεκριμένο χρώμα έχουν ήδη εξαντληθεί είτε είναι κοντά στο να εξαντληθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, σηματοδοτώντας μια σαφή αλλαγή στις προτιμήσεις των χρωμάτων στην Ευρώπη.

O Rory O'Neill, Αντιπρόεδρος του Mobile στην Ευρώπη, δήλωσε: «Για πολλά χρόνια, το μαύρο και το λευκό ήταν τα χρώματα της επιλογής για τα smartphones, καθορίζοντας τις τάσεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε πάρει από την αγορά, οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο εξωστρεφής στις χρωματικές προτιμήσεις τους».

«Από την έναρξη της διάθεσης των Galaxy S6 και S6 edge κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, έχει παρατηρηθεί ζήτηση για την Gold Platinum έκδοση παρόμοια με τις πιο παραδοσιακές χρωματικές επιλογές White Pearl και Black Sapphire. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εντείνουμε την παραγωγή της Gold Platinum έκδοσης, προκειμένου να συμβαδίσει με τη ζήτηση».

Η ψυχολόγος Donna Dawson εξηγεί, γιατί το χρυσό κάνει τόσο δυναμική επιστροφή: «Το χρώμα του χρυσού αντιπροσωπεύει τον πλούτο, τα υψηλά ιδανικά, την αισιοδοξία και τη σοφία. Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής λιτότητας, τολμάμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Προσμένουμε τα υλικά πράγματα και τις καλές στιγμές που αισθανόμαστε ότι μας έχουν στερήσει για τόσο πολύ καιρό, ψάχνοντας ενστικτωδώς για το χρυσό».

Τα πλέον πρόσφατα smartphones της Samsung έρχονται σε πέντε διαφορετικά χρώματα όπως πράσινο (Emerald Green),  μπλε (Blue Topaz), λευκό (White pearl), μαύρο (Black sapphire) και χρυσό (Gold Platinum).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ