Ξεκίνησε το Troodos Sports & Fun Festival

Με τη διεξαγωγή του «Road Race 0-2000» το Σάββατο 6 Ιουνίου και του «Mountainbike Enduro» την Κυριακή 7 του μήνα, ξεκίνησε η δράση στο Troodos Sports & Fun Festival.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ -που διοργανώνεται από την Bikin’ Cyprus με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους- ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου.

Το Troodos Sports & Fun Festival είναι αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει ποδήλατο και τρέξιμο, για ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές καθώς και οικογένειες.

Αρχή με το «0-2000»

Το «Road Race 0-2000» είναι αγώνας ποδηλασίας με εκκίνηση στη Γερμασόγεια και τερματισμό στην κορυφή του Ολύμπου. 134 ποδηλάτες έλαβαν μέρος, με τους 124 να τερματίζουν τον απαιτητικό και εξαντλητικό αγώνα. Νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μιλτιάδους της ομάδας Elite Cycling με χρόνο 1 ώρα, 59 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Η χρονομετρημένη διαδρομή, μήκους 48 χιλιομέτρων, ξεκινούσε από το Φράγμα του Κούρρη, περνούσε από Λόφου, Πέρα Παιδί, Μανδριά και Πλάτρες και κατέληγε στον Όλυμπο.

«Ο αγώνας 0-2000 σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, αν κρίνουμε από πλευράς συμμετοχής και οργάνωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι και μας είπαν τα καλύτερα λόγια μετά το τέλος. Τους άρεσε πολύ η διαδρομή καθώς και η δύσκολη πρόκληση του αγώνα», είπε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου της διοργανώτριας Bikin’ Cyprus.

Πίσω από τον Μιλτιάδους, στον 4ο αγώνα «Road Race 0-2000», τερμάτισε ο Παντελής Χριστοφόρου του Αγίου Μνάσωνα με χρόνο 2 ώρες και 54 δευτερόλεπτα ενώ στο βάθρο της γενικής κατάταξης, στις απονομές που έγιναν στην πλατεία Τροόδους, ανέβηκε και ο Ανδρέας Χριστοφή της Ομόνοιας που τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες, 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα.

 



Το «Mountainbike Enduro»

Την Κυριακή 7 Ιουνίου συνεχίστηκε η ποδηλατική δράση στο Τρόοδος, με τη διεξαγωγή του «Mountainbike Enduro», που επρόκειτο για τέσσερις εκτός δρόμου χρονομετρημένες διαδρομές μεταξύ Ολύμπου και Πλατρών. Οι 51 ποδηλάτες που έλαβαν μέρος (διαφορετικοί απ΄ αυτούς του «0-2000») αγωνίστηκαν σε δύσκολα και απαιτητικά χωμάτινα μονοπάτια.

Ο πιο γρήγορος αθλητής της συνολικής κατάταξης αναδείχτηκε ο Μιχάλης Άχας με χρόνο 29 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Νικολάου με χρόνο 29 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Θεόδωρος Γεωργίου σε 30 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.

«Αρκετός κόσμος ανέβηκε την Κυριακή στις Πλάτρες, όπου ήταν η βάση του αγώνα, για να δει την δράση και να συνδυάσει ποδήλατο με εκδρομή. Άρεσαν πολύ οι διαδρομές στους συμμετέχοντες και μας ζήτησαν να διοργανώνουμε περισσότερους αγώνες Enduro στην Κύπρο, κάτι που θα εξετάσουμε», σχολίασε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Η συνέχεια

Το Troodos Sports & Fun Festival ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με θέμα το ποδήλατο, ενώ την Κυριακή θα λάβει χώρα το κυρίως αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης. Θα διεξαχθεί ο αγώνας Garmin Troodos Green Race μήκους 15 χιλιομέτρων, που διοργανώνεται από το Δρό.Με.Α. Racing, το Adventure Run Race μήκους 3,5 χιλιομέτρων και ο αγώνας 800 μέτρων για παιδιά μέχρι δώδεκα ετών. Μετά το τρέξιμο, ξεκινά το Mountain Bike, με τρεις αποστάσεις (15 χλμ., 24 χλμ., 32 χλμ.) που θα τρέχουν παράλληλα. Οι διοργανωτές προσφέρουν ειδικά βραβεία σε όσους αθλητές συμμετάσχουν και στο τρέξιμο και στην ποδηλασία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ