Όλες οι Υπηρεσίες Στήριξης και Συμβουλευτικής σε ένα app

1410, 1455, 1440, 1456, 1498 κλπ κλπ. Νούμερα πολλά, με το καθένα από αυτά να αφορά σε μια υπηρεσία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών θεμάτων: οικογένεια, σχέσεις, σχολείο, ασφάλεια στο διαδίκτυο, σεξουαλικότητα και ουσίες εξάρτησης.

 


Article featured image
Article featured image

Κάθε φορά όμως, αν παραστεί ανάγκη να τα χρησιμοποιήσουμε, αλήθεια ποιος θυμάται πιο νούμερο ταιριάζει σε ποια υπηρεσία;

Έχοντας υπόψη αυτό, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει προχωρήσει στην δημιουργία ενός smartphone application με την ονομασία «Cyprus Helplines».

Η εφαρμογή έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκύπριου Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Συμβουλευτικής, στο οποίο συμμετέχουν Τηλεφωνικές Γραμμές από κυβερνητικούς αλλά και από μη κυβερνητικούς Οργανισμούς. Στόχος της εφαρμογής είναι να ενημερώσει τους χρήστες κινητών για τις διάφορες Τηλεφωνικές Γραμμές Συμβουλευτικής και Στήριξης που υπάρχουν στη χώρα μας.

 

Στην εφαρμογή συμμετέχουν 10 συνολικά Τηλεφωνικές Γραμμές:

1410 - Γραμμή Επικοινωνίας, Στήριξης και Συμβουλευτικής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

116111 - Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων.

116000 - Ευρωπαϊκή Γραμμή για εξαφανισμένα παιδιά.

1455 - Γραμμή Βοήθειας Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού.

1440 - Σύνδεσμος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια

22674747 SafenetCy - Γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

1456 - Ανοιχτή Γραμμή ΠΕΡΣΕΑ για τις ουσίες Εξάρτησης

1498 - Άμεση Ανταπόκριση και Bοήθεια για τα Ναρκωτικά

1469 - Δωρεάν Παγκύπρια Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης

1444 - Γραμμή Στήριξης για τον Τζόγο

 

Αν θέλετε λοιπόν να τις έχετε μαζεμένες έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξετε σε μια από αυτές, μπορείτε πολύ απλά να κατεβάσετε στο κινητό σας την απλή αλλά πολύ χρήσιμη εφαρμογή.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε οι Γραμμές και ο ρόλος τους αναβαθμίζονται καθώς πρόκειται για δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουν κατάλληλη ενημέρωση στήριξη και παραπομπή για ένα μεγάλο εύρος ψυχοκοινωνικών θεμάτων. Επίσης, οι Γραμμές έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης προσβασιμότητας και της άμεσης διαχείρισης και συμβουλευτικής των θεμάτων που απασχολούν τον καλούντα.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iphone.

Μπείτε στο Play Store της Google και ψάξτε για «Cyprus Helplines».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ