Ο Τσίπρας «παίζει» τζένγκα με την ΕΕ [νέο σκίτσο]

Η εφημερίδα Financial Times, παρομοιάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, με το δημοφιλές παιχνίδι τζένγκα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει το ρόλο του ρυθμιστή.

Κρατάει κι αμφιταλαντεύεται αν, ή κατ' άλλους κοπιάζει για να αφαιρέσει το ελληνικό τουβλάκι με κίνδυνο να γκρεμίσει τον πύργος της Ευρωζώνης, την κορυφή του οποίου καταλαμβάνουν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μαριάνο Ραχόι μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ.

Το σκίτσο του Ίνγραμ Πιν συνοδεύει το άρθρο του Μάρτιν Γούλφ με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανοήστε με την πρώτη ευκαιρία», στο οποίο παρομοιάζεται το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα ενώ όπως υποστηρίζει ο αρθογράφος κανείς δεν περιμένει «λευκό διαζύγιο» σε μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν στο σκίτσο και οι γκριμάτσες των ηγετών της ΕΕ, όπως αυτή της Γερμανίδας Καγκελάριου, η οποία κάνει νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει την ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα και ο Γάλλος πρόεδρος παρακολουθεί με το στόμα ανοιχτό.

 

FT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ