Κατασκήνωση στην Πάφο για παιδιά [από την Engino]

Η Engino Net Ltd διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά την κατασκήνωση Engino στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Nicki’s Holiday Resort στο Λατσί, στην Πάφο.

 


Article featured image
Article featured image

Στην κατασκήνωση θα συμμετάσχουν παιδιά της Δ, Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού, καθώς και της Α, Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της κατασκήνωσης, είναι από τις 12, μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην διαπαιδαγώγηση σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας μέσω πρακτικών μαθημάτων σύνθεσης μοντέλων.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν:

• Μαθήματα Ρομποτικής: από χειροκίνητο προγραμματισμό με τη συσκευή ρομποτικής της Engino μέχρι έννοιες πιο υψηλού επιπέδου με εισαγωγή συνθηκών (if, while κτλ.).

• Μαθήματα Μηχανικής: μέσα από πειραματική διαδικασία με τα μοντέλα της Engino, τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τις απλές μηχανές (μοχλούς, κεκλιμένα επίπεδα, τροχοί και άξονες, βίδες κτλ.), καθώς και για τις βασικές έννοιες της Φυσικής και των κατασκευών.

• Μαθήματα τρισδιάστατης σχεδίασης: με το πρόγραμμα κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων Engino KidCAD, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν τα δικά τους 3D μοντέλα στον υπολογιστή και να αποκτήσουν δεξιότητες που δεν προσφέρονται στα σχολεία όπως η τρισδιάστατη απεικόνιση και ο χειρισμός προγραμμάτων τύπου CAD.

Στο τέλος θα κληθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς κατασκευής πρωτότυπων μοντέλων και σε παιχνίδια ρομποτικού προγραμματισμού.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν αθλητικά πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα κτλ.), δημιουργικά παιχνίδια, χοροί και άλλα ψυχαγωγικά προγράμματα, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ