Η Μέρκελ παίζει ρώσικη ρουλέτα με τον Τσίπρα [σκίτσο]

Το σκίτσο του Guardian, εξηγεί τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ με την Ελλάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Παίζει ρώσικη ρουλέτα, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αβέβαιο. Ετοιμάζεται να δεχθεί μια σφαίρα που έχει τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τον Νιλς Πράτλεϊ, δημοσιογράφο της εφημερίδας, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καταστήσουν την όποια συμφωνία κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους της, καλή. Πόσο μάλλον πολύ καλή. Αντίθετα, εκείνος σημειώνει πως μια συμφωνία δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε μια καλή συμφωνία ή, πολλώ μάλλον, σε σωτηρία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τον αναγκάζουν να κρατάει μικρό καλάθι. Πρώτον, το χρέος της Ελλάδας και δεύτερον, το ότι η ευφορία των αγορών για την Ελλάδα κρατάει συνήθως 48 ώρες.

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η δράση έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μια αίσθηση οπτιμισμού. Η Πέμπτη φαίνεται πως θα είναι η ημέρα που θα συγκεφαλαιώσει όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προσπεράσει κάποιες «κόκκινες» γραμμές και οι δανειστές να δεχθούν μια μείωση του χρέους για το μέλλον, αρκεί βέβαια η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο Πράτλεϊ.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ