Οι Σουηδοί έδωσαν όνομα στο γυναικείο αυνανισμό

Η λέξη «Klittra» είναι ο νέος, ανεπίσημος όρος που εφηύραν στη Σουηδία για τον γυναικείο αυνανισμό.

 


Article featured image
Article featured image

Προέρχεται από τις λέξεις κλειτορίδα (klitoris στα Σουηδικά) και γκλίτερ (glittra στα Σουηδικά) και έχει στόχο να δημιουργήσει μια θετική στάση απέναντι στη γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση.

Το 2014, η Σουηδική Ένωση για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση (RFSU) ανακοίνωσε πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερο ανοιχτό διάλογο σχετικά με τις γυναίκες και τον αυνανισμό.

«Όταν μιλάμε για αυνανισμό, ο κόσμος σκέφτεται κυρίως άντρες να το κάνουν και δε σκεφτόμαστε πως είναι τόσο συνηθισμένο στις γυναίκες. Αν δεν έχουμε μια σχετική λέξη για αυτό στη γλώσσα μας, τότε πώς μπορούμε ακόμα και να μιλήσουμε για αυτό;» είπε η εκπρόσωπος του RFSU, Kristina Ljungros.

Η Ljungros αναφερόταν στο γεγονός πως δεν υπάρχει σουηδική λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό. Επειδή όμως η Σουηδία είναι ένα αληθινά προοδευτικό σκανδιναβικό έθνος, αποφάσισε πως πρέπει να δημιουργήσει μία.

Έτσι η RSFU ξεκίνησε ένα διαγωνισμό, ζητώντας από τις γυναίκες να καταθέσουν τις ιδέες τους για έναν νέο τρόπο περιγραφής της γυναικείας αυτοϊκανοποίησης. Έλαβαν περισσότερες από 1.200 απαντήσεις, με το «klittra» να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, λαμβάνοντας περισσότερες ψήφους από τους ανταγωνιστές «pulla», «runka» και «selfa».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ