Ζει και βασιλεύει η Ελισάβετ

Πανικός για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ επικράτησε νωρίτερα στο βρετανικό Twitter, μετά από μήνυμα δημοσιογράφου του BBC, η οποία ανέφερε την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.



 


Article featured image
Article featured image

Η Άχμεν Χαγουάτζα έσβησε τελικά πολύ γρήγορα το tweet της με το οποίο ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο King Edward VII, στο Λονδίνο.

«Άκυρος ο συναγερμός για το θάνατο της βασίλισσας!» έγραψε χαρακτηριστικά. «Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VIIl. Εν αναμονή επίσημης δήλωσης» κατέληξε. 

Η κ. Χαγουάτζα απολογήθηκε για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από την «ανόητη φάρσα» και δήλωσε ότι συνέβη επειδή είχε αφήσει το τηλέφωνό της «απρόσεκτο» στο σπίτι, υπονοώντας ότι έπεσε στα χέρια κάποιου τρίτου.

Η διάψευση, ωστόσο, άργησε να έρθει και ήδη η κοινότητα του Twitter είχε διαδώσει την «είδηση», η οποία έφτασε και μέχρι κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το αμερικανικό CNN και τη γερμανική Bild!

Τα βρετανικά ανάκτορα περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι η βασίλισσα δεν εισήχθη στο νοσοκομείο και ότι δεν γνωρίζουν πώς κυκλοφόρησε η σχετική φήμη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ