Ο γάμος παχαίνει

Μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι ο γάμος παχαίνει, ωστόσο οι παντρεμένοι τρώνε πιο υγιεινά σε σχέση με όσους είναι ανύπαντροι.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ερευνητές του ελβετικού Πανεπιστημίου της Βασιλείας και του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας της υγείας Γιούτα Μάτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ιατρικής «Social Science & Medicine», ανέλυσαν αντιπροσωπευτικά στοιχεία για πάνω από 10.200 άτομα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Η μελέτη συσχέτισε την οικογενειακή κατάσταση κάθε ανθρώπου, με τον δείκτη σωματικής μάζας του. Επίσης, εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες καθενός σε σχέση με την οικογενειακή κατάστασή του.

Όπως προέκυψε, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες τα παντρεμένα ζευγάρια, έχουν μεγαλύτερο δείκτη σωματικής μάζας, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν είναι παντρεμένοι. Οι διαφορές μεταξύ των χωρών είναι μάλιστα μικρές.

Αρκετές παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο γάμος κάνει γενικά καλό στην υγεία, σωματική και ψυχική.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι, από τη μια, οι παντρεμένοι τρώνε πιο υγιεινά, από την άλλη όμως ασκούνται λιγότερο σωματικά σε σχέση με τους ανύπαντρους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ