22 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ή να κάνετε στο πρώτο ραντεβού

Το να βγαίνει κανείς ραντεβού, είναι φοβερά αναζωογονητικό, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

 


Article featured image
Article featured image

Για να πάει καλά όμως το πρώτο ραντεβού, υπάρχουν μερικοί κανόνες σχετικά με το τι θα πρέπει να αποφύγει κανείς να πει ή να κάνει.

1. Μη ρωτήσετε τον αριθμό των προηγούμενων ερωτικών συντρόφων που είχε ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σας.

2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το πόσα χρήματα βγάζει κάθε μήνα ή οτιδήποτε για την οικονομική της/ του κατάσταση.

3. Η φλυαρία είναι πάντοτε κουραστική και ειδικά στο πρώτο ραντεβού που το νόημα του είναι να γνωρίσετε καλύτερα τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας.

4. Η φλυαρία είναι ακόμα χειρότερη όταν μιλά κανείς ακατάπαυστα για τον εαυτό του.

5. Στα ίδια πλαίσια, μην αρχίσετε να καυχιέστε για όλα έχετε καταφέρει στη ζωή και το πόσο καλοί είστε. Αφήστε τις πράξεις σας να μιλήσουν από μόνες τους.

6. Το ντύσιμό σας θα πρέπει να είναι απλό και κομψό. Οι γυναίκες δεν έχουν κανένα λόγο να πηγαίνουν υπερβολικά βαμμένες και φτιαγμένες και οι άντρες τόσο ατσαλάκωτοι δεν να φοβάσαι να τους ακουμπήσεις.

7. Μην μπείτε στη διαδικασία να πείτε ψέματα για κάτι στη ζωή σας. Φροντίστε να είστε ειλικρινείς αλλά και ευγενικοί.

8. Μην πηγαίνετε στο ραντεβού έχοντας συγκεκριμένες προσδοκίες κατά νου (όποιες κι αν είναι αυτές). Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και δείτε πως θα πάνε τα πράγματα.

9. Μην αρχίζετε να μοιράζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Δεν ξέρετε αν θα τον/ την ξαναδείτε.

10. Αντίστοιχα, αποφύγετε να κάνετε αδιάκριτες ερωτήσεις που μπορεί να φέρουν τον άλλον σε δύσκολη θέση.

11. Μην πιείτε πολύ. Το να καταλήξετε να είστε μεθυσμένοι στο τέλος της βραδιάς δεν είναι όμορφο θέαμα.

12. Μην αρχίσετε το κουτσομπολιό.

13. Μην φορέσετε κάτι με το οποίο δεν νιώθετε άνετα. Μπορεί να φαίνεται ωραίο, αλλά δεν υπάρχει λόγος νιώθετε άβολα όλη τη νύχτα.

14. Μην προτείνετε να πάτε σε ένα μέρος που θα βρίσκονται γνωστοί και φίλοι, τους οποίους θα πρέπει να χαιρετάτε κάθε τρεις και λίγο και θα κοιτούν με περιέργεια το άτομο που είστε μαζί.

15. Μην αρχίσετε να μιλάτε συνεχώς για το τι έκανε ή δεν έκανε ο/η πρώην σας.

16. Μην πάτε κάπου που να έχει πολλή φασαρία και δεν μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας.

17. Φροντίστε να είστε συνεπείς. Κανείς δεν θέλει να περιμένει. Εάν πάλι συμβεί κάτι έκτακτο, ενημερώστε στέλνοντας ένα μήνυμα ή παίρνοντας τηλέφωνο.

18. Μην είστε αγενείς στο σερβιτόρο/ στον δρόμο/ στους περαστικούς.

19. Εάν πάτε για φαγητό, δεν χρειάζεται να πάρετε μία σαλάτα για να δείξετε κομψός/ή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να πάρετε παϊδάκια τα οποία θα φάτε με το χέρι.

20. Όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, οι γυναίκες μην κάνετε τον ψόφιο κοριό και προτείνετε να πληρώσετε το δικό σας μερίδιο (και να το εννοείται κιόλας). Οι άντρες από την άλλη, καλό θα ήταν να προσφερθείτε να κεράσετε.

21. Μην αρχίσετε να συζητάτε για πολιτική. Όσο σημαντικό κι αν είναι να γνωρίζετε τις πολιτικές απόψεις του άλλου, το πρώτο ραντεβού δεν είναι η κατάλληλη ώρα και το μέρος για να κάνετε τέτοιες συζητήσεις.

22. Μην κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ