Ενθουσιασμένος ο Τ/κ σκηνοθέτης για την αποψινή παράσταση

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Τουρκοκύπριος σκηνοθέτης Γιασάρ Έρσόι για την παράσταση του που θα παρακολουθήσουν απόψε στο Θέατρο Ριάλτο οι Αναστασιάδης – Ακκιντζί.



 


Article featured image
Article featured image

Στόχος του, ανέφερε, είναι να φέρει κοντά Ε/κ και Τ/κ, για να αντιληφθούν «την αλήθεια», ότι δηλαδή «αυτός ο πόνος, τα δάκρυα και το αίμα που προκαλέσαμε μεταξύ μας εδώ και 41χρόνια, πρέπει να τελειώσει» και πως πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά μαζί, με αλληλοσεβασμό, σε αυτό το μικρό νησί .

Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος που οι δυο ηγέτες θα παρακολουθήσουν απόψε την παράσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτό, θα εργαστούν εποικοδομητικά για έρθει η ειρήνη στο νησί το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του, το Θέατρο Ριάλτο αναφέρει πως «αξιοποιώντας την υποκριτική τέχνη ως εργαλείο συμφιλίωσης και ειρήνης, η παράσταση  μας φέρνει αντιμέτωπους με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Κύπρο τα τελευταία 60 χρόνια, με ύφος εξομολογητικό και παράλληλα ανακριτικό. Η γλώσσα του έργου είναι σκληρή γι’ αυτούς που εγκλημάτησαν σε βάρος της Κύπρου, αλλά και γεμάτη με ελπίδα και αισιοδοξία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, εξέφρασε τη χαρά του που οι δυο ηγέτες, «γέννημα θρέμμα της Λεμεσού» θα παρακολουθήσουν την παράσταση στο ιστορικό θέατρο του Ριάλτο, όπου όπως υπενθύμισε, αποτελούσε παλαιότερα ένα χώρο που προσέλκυε Ε/κ και Τ/κ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ