ΝΑΣΑ: Μία ανάσα από την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής

Η ΝΑΣΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακαλύψει και ανακοινώσει ζωή σε άλλους πλανήτες δηλώνει ο κορυφαίος φυσικός και πρώην αστροναύτης John Grunsfeld.

 


Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν στοιχεία ύπαρξης εσωτερικού ωκεανού στον Πλούτωνα ενώ οι ειδικοί έχουν βρει στον πλανήτη ίχνη τεράστιων παγετώνων αζώτου. Κάτω από τον φλοιό μιας από τις Σελήνες του Δία υπάρχει ένας ωκεανός που θα μπορούσε να έχει το διπλάσιο νερό από τη Γη ενώ υπάρχουν συνολικά τουλάχιστον έξι τέτοια συστήματα ωκεανών στο ηλιακό μας σύστημα. Συστήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν ενδείξεις ζωής στο σύμπαν.

Αυτά κι άλλα πολλά συναρπαστικά είπαν οι επιστήμονες της Επιτροπής Επιστημόνων, Διαστήματος και Τεχνολογίας αφήνοντας τους όλους με το στόμα ανοικτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα κεντρικά της NASA.

Ο καθηγητής φυσικής, Dr. John Grunsfeld είναι μέλος αυτής της επιτροπής. Είναι επίσης επικεφαλής του Διευθυντηρίου Αποστολών της NASA και πρώην αστροναύτης. Και λέει πως με όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να πει σίγουρα πως η NASA είναι κυριολεκτικά μια ανάσα πριν ανακαλύψει ζωή σε κάποιο άλλο πλανήτη.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το New Horizons ολοκλήρωσε την έρευνα του στον Πλούτωνα και έστειλε στοιχεία στη γη, τα οποία οι ειδικοί θα χρειαστούν 16 μήνες για να τα αναλύσουν και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ενδέχεται όμως να είναι η απάντηση που πάντα περιμέναμε.

Όπως εξάλλου είπε ο Dr. Grunsfeld, με όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες σήμερα είναι εντελώς απίθανο να είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ