Έτσι θα ψήνουμε τη σούβλα στο μέλλον;

Θυμάμαι μια φορά, σε μια επίσκεψή μου σε εστιατόριο στη Λεμεσό, να μου λέει με σιγουριά ο ψήστης ότι τα συμβατικά κάρβουνα, αυτά που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Κύπριος για να ψήσει τη σούβλα και τα σουβλάκια, θα αντικατασταθούν σε λίγους μήνες από πετροκάρβουνα.

 


Article featured image
Article featured image

Αν θυμάμαι καλά, ήτανε το 2006, οπότε κάνε υπολογισμούς… 9 χρόνια μετά και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτή η σιγουριά μας!

Σιγά μην στερήσεις στον Κύπριο τη μεγαλύτερη των απολαύσεών του. Όσοι έχουν δοκιμάσει κρέας ψημένο σε πετροκάρβουνα ή whatever, ξέρουν ποια είναι η διαφορά.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι πειραματίζονται.

Καλή ώρα, ο κύριος Σάββας Χατζηξενοφώντος, με καταγωγή από την κατεχόμενη Λάπηθο, «ένας είλωτας της τεχνολογίας την οποία υπηρετεί μέσα από την κοινωνική της διάσταση», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης στο facebook, κάτω από την εν λόγω φωτογραφία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες Τετάρτη, 29/7, κατά τη διάρκεια ψησίματος σούβλας στον ήλιο… από τον ήλιο.

 



Δεν είχαμε ενημέρωση με δεύτερη φωτογραφία για να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι η σούβλα ψήθηκε όντως, δεν έχουμε όμως και κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, αφού ο κύριος Σάββας είναι ο απόλυτος ορισμός του εφευρέτη.

Εξάλλου, στα φετινά «Climate Launchpad 2015», τον μεγαλύτερο διαγωνισμό στην Ευρώπη για επιχειρηματικές ιδέες φιλικές προς το περιβάλλον, ο industrial designer (όπως ακριβώς είναι η ιδιότητά του) Σάββας Χατζηξενοφώντος ήταν ανάμεσα στους 3 πρώτους Κύπριους νικητές, παρουσιάζοντας το startup «Fornelia» μαζί με τον software engineer Αλέξανδρο Χατζηξενοφώντος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 



M.M.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ