Το φραπέ κάνει καλό στην υγεία μας

Ο στιγμιαίος καφές, ο οποίος αποτελεί το βασικό συστατικό για το φραπέ, εκτός από όλα τα άλλα καλά, έχει και δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Οπότε, πέραν από την χαλάρωση που συνήθως συνδυάζει, πέραν από το ξύπνημα που προσφέρει σε αρκετούς από εμάς, η απόλαυση ενός φραπέ επιβάλλεται και για δύο ακόμα σημαντικότερους λόγους.

 


Article featured image
Article featured image

Χοληστερόλη

Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, τότε σίγουρα ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

 

Καφεΐνη

Ο στιγμιαίος καφές έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ