Εικόνες από το προσκύνημα στην Τήνο

Χαρακτηριστικές και εκπληκτικές φωτογραφίες από το πιο must event των ελληνορθόδοξων χριστιανών δημοσιεύει το ελληνικό VICE.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως είναι γνωστό, πιστοί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και εκτός, μαζεύονται κάθε Δεκαπενταύγουστο στο νησί της Τήνου για να προσκυνήσουν μια εικόνα της Παναγίας που πιστεύουν πως είναι θαυματουργή και να της αφήσουν κάτι πολύτιμο, συνήθως χρυσό.

Highlight της όλης υπόθεσης είναι αδιαμφισβήτητα το κυριολεκτικό σύρσιμο των πιστών, κυρίως ηλικιωμένων γιαγιάδων, μέχρι τον ναό.

Το όλο σκηνικό έχει τις ρίζες του στο 1823, όπου, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, στο σημείο βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, μετά από σχετικά οράματα μιας μοναχής.

Ο ανηφορικός πλακόστρωτος δρόμος προς την Παναγία που κάνει θαύματα ξεκινάει από το λιμάνι του νησιού, από όπου οι φανατικότεροι από τους προσκυνητές, κυρίως γιαγιάδες, ανεβαίνουν προς τον ναό σκυμμένες στα γόνατα.

Μάλιστα γι' αυτό τον σκοπό υπάρχει και τοποθετημένο χαλί για διευκόλυνση των πιστών που σέρνονται μέσα στον καύσωνα μέχρι να φτάσουν στην εκκλησία.

Σκοπός των πιστών είναι να εκπληρώσουν το τάμα τους, δίνοντας στην Παναγία κάποιο πολύτιμο αντικείμενο (κυρίως χρυσό).

Οι επικριτές λένε πως το προσκύνημα στην Παναγιά της Τήνου θεωρείται από τις μεγαλύτερες μπίζνες της ελληνικής εκκλησίας.

Δείτε τις αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του VICE GR:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ