Η φρίκη που βιώνουν οι γκέι από τζιχαντιστές στον ΟΗΕ

Η φρίκη που βιώνουν τα ΛΟΑΤ άτομα στο Ισλαμικό Κράτος από τους τζιχαντιστές που τους πετούν από τις ταράτσες βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλές είναι οι αποκρουστικές εικόνες που έχουν δημοσιευθεί και δείχνουν τζιχαντιστές να πετούν από ταράτσες ομοφυλόφιλους και το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, να ζητωκραυγάζει και να τους λιθοβολεί.

Σε μια ιστορική του, όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άκουσε μαρτυρίες ομοφυλόφιλων από τη Συρία και το Ιράκ, για τη ζωή τους υπό το καθεστώς τρομοκρατίας του ISIS  και έμαθαν από πρώτο χέρι, τον τρόμο, τις απειλές, τις εκτελέσεις και τους εξευτελισμούς που υπομένουν.

Στο Ισλαμικό Κράτος οι ομοφυλόφιλοι εντοπίζονται και φονεύονται συνέχεια. Στις εκτελέσεις, εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με παιδιά ζητωκραυγάζουν σαν να γιορτάζουν σε γάμο είπε ο Σούμπι Νάχας, ο οποίος διέφυγε και τώρα εργάζεται για μία οργάνωση μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αντάν, ένας Ιρακινός που μίλησε δια τηλεφώνου στο Συμβούλιο από κάποια κρυφή τοποθεσία στη Μέση Ανατολή, είπε ότι είχε βασανιστεί από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πριν εμφανιστούν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, και φοβόταν ότι η οικογένειά του μπορεί να τον είχε καταδώσει στους τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι επαγγελματίες στο να εντοπίζουν τους ομοφυλόφιλους. Τους κυνηγάνε έναν-έναν. Όταν πιάσουν κάποιον, ψάχνουν το τηλέφωνό του και τις επαφές του και τους φίλους του στο Facebook, είπε ο Αντάν (που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο) για τον ιστότοπο της κοινωνικής δικτύωσης.


Στις εκτελέσεις, εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με παιδιά ζητωκραυγάζουν σαν να γιορτάζουν σε γάμο


Τα μέλη του ΙΚ έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 30 εκτελέσεις για «σοδομισμό», είπε στο Συμβούλιο η Τζέσικα Στερν, διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Δικαιωμάτων για Ομοφυλόφιλους και Λεσβίες, και έχουν αναρτήσει σχετικό υλικό σε ιστότοπους για παραδειγματισμό.


 Τους κυνηγάνε έναν-έναν. Όταν πιάσουν κάποιον, ψάχνουν το τηλέφωνό του και τις επαφές του και τους φίλους του στο Facebook


Η συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή για να στείλει το μήνυμα ότι τα δικαιώματα των λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών ατόμων «έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στον κύριο προγραμματισμό των Ηνωμένων Εθνών», είπε η Σαμάνθα Πάουερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, που φέτος γιορτάζουν τα 70 χρόνια από την ίδρυσή τους. Η συνάντηση είναι «ιστορική» και «έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και πολύ καιρό», είπε η Πάουερ.

Η συνεδρία ήταν ανοιχτή σε όλα τα μέλη του ΟΗΕ, αλλά η Ανγκόλα και το Τσαντ, μέλη του Συμβουλίου, απείχαν.

 Η Κίνα, η Μαλαισία, η Νιγηρία και η Ρωσία έστειλαν αντιπροσώπους, αλλά απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Περισσότερα από 75 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν νομοθεσίες που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ως κακούργημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ