Τουρίστες στη Λέσβο μιλούν με πρόσφυγες [μίνι - ντοκ]

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα παρακινήσει τους ανθρώπους να μιλάνε ο ένας με τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον».

 


Article featured image
Article featured image

Στην τελική όλοι οι άνθρωποι από το ίδιο υλικό είμαστε φτιαγμένοι. Μνημειώδης απόδειξη το παρακάτω ντοκιμαντέρ, που έγινε ως κοινωνικό πείραμα από δύο ερασιτέχνες κινηματογραφιστές στη Λέσβο.

Δύο πληθυσμιακές ομάδες κατακλύζουν τη Λέσβο κατά χιλιάδες. Για διαφορετικούς λόγους και υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Από τη μία οι Ευρωπαίοι τουρίστες και από την άλλη οι Μεσανατολίτες πρόσφυγες.

Καθισμένοι σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή με θέα τη θάλασσα Σύριοι και Ευρωπαίοι μίλησαν για την πατρίδα, τη δουλειά, τον πόλεμο, το γάμο, τα αυτοκίνητα και τα κατοικίδια.

Οι δημιουργοί της ταινίας αναφέρουν:

«Ελπίζουμε ότι αυτή η ταινία θα παρακινήσει τους ανθρώπους να μιλάνε ο ένας με τον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον. Τα παγκάκια στο πάρκο ή στη θάλασσα περιμένουν καρτερικά για τις συζητήσεις μας. Μπορείς να μας βοηθήσεις με το να μοιραστείς αυτό το μήνυμα όσο το δυνατόν περισσότερο: Μοιράσου την ταινία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή με τους μαθητές στην τάξη σου. Χρησιμοποίησέ την ως κατευθυντήρια γραμμή σε μια συζήτηση σχετικά με τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σου, ή δείξε τη στη γιαγιά σου σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Αν κατεβάσεις τις κάρτες ερωτήσεων, μπορείς ακόμα να οργανώσεις το δικό σου απόγευμα στο παγκάκι στο τοπικό κέντρο προσφύγων. Περιλαμβάνονται επίσης κάρτες ερωτήσεων για παιδιά».

 

(επιλέξτε ελληνικούς υπότιτλους στο CC )


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ