Ποιος, πότε και γιατί εισήγαγε τη μικρή τσέπη στα τζιν;

Σκεφτήκατε ποτέ, που μπορεί να εξυπηρετεί η ορθογώνια μικρή τσέπη, που βρίσκεται πάνω από τη δεξιά, στα τζιν παντελόνια;

 


Article featured image
Article featured image

Τη μικρή τσέπη, την εισήγαγε πρώτος ο Levi Strauss και μετά την αντέγραψαν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι σχεδιαστές jeans.

Οι εκδοχές για το λόγο που δημιουργήθηκε η μικρή αυτή τσέπη, είναι πολλές, η δική του Renata Janoskova, φαίνεται όμως να είναι η πιο σωστή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πέμπτη τσέπη, είναι «τσέπη ρολογιού» (watch pocket), κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το μέγεθός της- ή τουλάχιστον το αρχικό, κλασικό μέγεθος, αφού πλέουν υπάρχουν αρκετές παραλλαγές.

Όπως εξήγησε κ.Janoskova ο Levi Strauss, έραψε αυτήν τσέπη για να διευκολύνει τους cowboys: «οι γελαδάρηδες συνήθως τοποθετούσαν τα ρολόγια τους στην άκρη μιας αλυσίδας και τα τοποθετούσαν στην τσέπη του γιλέκου. Προκειμένου να μην σπάνε, ο Levis εισήγαγε αυτή την μικρή τσέπη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Η (εξαιρετική) παρέμβαση στην πινακίδα του Ισραηλινού πολιτικού Αϊζενκότ

Article featured image

Οι μικροοργανισμοί που μπορεί να «κρύβονται» στα πινέλα του μακιγιάζ

Article featured image

Ανακαλύφθηκαν λείψανα μαμούθ μετά την υποχώρηση της στάθμης του Δούναβη