Γυναίκα προχώρησε σε τεχνητή γονιμοποίηση με το σπέρμα του νεκρού άντρα της

Μια γυναίκα στη Γαλλία, η οποία έχασε στις αρχές του έτους τον άνδρα της, αποφάσισε πώς θέλει να φέρει στον κόσμο το παιδί τους, με το δικό του σπέρμα.

 


Article featured image
Article featured image

Την περίοδο που έχασε την άντρα της, η γυναίκα ήταν ήδη έγκυος από τον σύντροφο της. Παρόλα αυτά λίγες μέρες αφότου έχασε τον άντρα της, απέβαλε.  

Η χήρα ζητούσε από τις γαλλικές αρχές να επιτρέψουν την εξαγωγή του σπέρματος του νεκρού συζύγου της, για να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση στο εξωτερικό, αφού στη Γαλλία απαγορεύεται κάτι τέτοιο εφόσον ο δωρητής έχει πεθάνει. Το γαλλικό δικαστήριο τελικά έδωσε εντολή σε νοσοκομείο να εξαγάγει σε άλλη χώρα το σπέρμα του νεκρού συζύγου της για να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

«Οι εξαιρετικές περιστάσεις δικαιολογούν να επιβληθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ρεν να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή (του σπέρματος) σε κάποιο ευρωπαϊκό ίδρυμα που θα δεχτεί να προχωρήσει στην τεχνητή γονιμοποίηση με σπερματοζωάρια νεκρού δότη», ανέφερε το διοικητικό δικαστήριο της πόλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ