Τελικά ο «Joker» σκότωσε τον Χιθ Λέτζερ;

Ήταν το 2008, όταν η είδηση για το θάνατο του πολλά υποσχόμενου ηθοποιού του Hollywood Χιθ Λέτζερ από υπερβολική δόση φαρμάκων, έκανε το γύρο του κόσμου.

 


Article featured image
Article featured image

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί διάφορες εκδοχές για το τι και πώς οδηγήθηκε ο ηθοποιός στο θάνατο.

Πρόσφατα όμως, η ιστορία απέκτησε μια νέα διάσταση, αφού φαίνεται πώς η βασική αιτία που έκανε τον Λέτζερ να χάσει τα λογικά του και στην ουσία να οδηγήσει τον εαυτό του στο θάνατο, ήταν η εμμονή του με το ρόλο του ψυχοπαθή Joker, που υποδυόταν στην ταινία «The Dark Knight», για τον οποίο βραβεύτηκε μετά θάνατον.

Στοιχεία που αποκάλυψε πρόσφατα η New York Post σκιαγραφούν έντονα την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε τότε ο  Χιθ Λέτζερ, με εικόνες από το διαμέρισμα του στο Μανχάταν το οποίο είχε μεταμορφώσει κυριολεκτικά σε «ναό» που εξυμνούσε τον διάσημο κακό χαρακτήρα.

Ένα μαυσωλείο, γεμάτο με comics του Batman, clown, σχετική λογοτεχνία και άλλα σχετικά αντικείμενα που θεωρούσε πώς θα τον βοηθούσαν να μπει, χωρίς υπερβολή, στο πετσί του ρόλου.

 

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο διαμέρισμα μετά το θάνατο του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα εξωφρενικό σκηνικό, όπου μεταξύ άλλων ανακάλυψαν και ηχογραφημένο υλικό με τον ηθοποιό να προβάρει το ρόλο σε διάφορους τόνους και εντάσεις.  

Το διαμέρισμα, όπως αναφέρεται στις μαρτυρίες των αστυνομικών, ήταν άψογα τακτοποιημένο, ενώ όσα αφορούσαν την έρευνα για το ρόλο ήταν πολύ προσεκτικά στοιβαγμένα και περιποιημένα.

Ο θάνατος του Χιθ Λέτζερ, σίγουρα οφείλεται στον φονικό συνδυασμό φαρμάκων που έλαβε εκείνο το βράδυ, παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν εκεί οδηγήθηκε από την κόπωση, την παρατεταμένη αϋπνία και το εργασιακό άγχος που τον διακατείχε.

 



Λίγο πριν το θάνατό του, ο Χιθ Λέτζερ σε συνέντευξη του, που είχε δώσει στο Empire Magazine, ανέφερε σχετικά με το ρόλο του Joker, «Κάθισα μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο για περίπου έναν μήνα, κλειδώθηκα εκεί. Έφτιαξα ένα μικρό ημερολόγιο και πειραματιζόμουν με τη φωνή μου- ήταν σημαντικό να βρω μια κατά κάποιον τρόπο εμβληματική φωνή και αντίστοιχο γέλιο.

Κατέληξα να προσεγγίσω τελικά περισσότερο τον κόσμο ενός ψυχοπαθή- ενός με ελάχιστη έως καθόλου συναίσθηση των πράξεών του. Είναι απλώς ένας τελείως ψυχοπαθής, ανηλεής, δολοφονικός κλόουν... Τίποτα δεν τον τρομάζει και όλα είναι ένα τεράστιο αστείο», είχε πει. 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ