Ο Λεμεσιανός που έφτιαξε ένα πολύ χρήσιμο site για θέματα υγείας

Λένε πως, αν θέλεις να φτιάξεις ή να δημιουργήσεις κάτι καινοτόμο και πρωτότυπο, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει, ο καλύτερος τρόπος για να βρεις την ιδανική ιδέα είναι... οι ίδιες οι ανάγκες σου.

 


Article featured image
Article featured image

Κάτι τέτοιο ίσχυσε και στην περίπτωση του Λέων Νικολάου από τη Λεμεσό, ο οποίος εμπνεύστηκε την πλατφόρμα «Know your Doctor», όταν έγινε πατέρας για πρώτη φορά.


Στο Know Your Doctor θα βρεις πληροφορίες για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιωτικά νοσοκομεία, επιστημονικά άρθρα, διανυκτερεύοντα φαρμακεία, πληροφορίες για παθήσεις, περιγραφή ιατρικών ιδιοτήτων κ.α.


«Όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί το 2012, αρχίσαμε να ψάχνουμε με τη γυναίκα μου για έναν καλό παιδίατρο. Στη διαδικασία της έρευνας, ρωτούσαμε φίλους και γνωστούς να μας πουν τη γνώμη τους για διάφορους γιατρούς που είχαμε υπόψη. Ο καθένας είχε τη δική του διαφορετική άποψη.

Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πώς στην Κύπρο του 2016, δεν υπάρχει ένας κατάλογος με εύκολη πρόσβαση που να έχει μαζεμένους όλους τους επαγγελματίες της υγείας για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει και να ψάξει να βρει αυτό που θέλει, έχοντας μια πλήρη εικόνα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νησί».

Και αφού δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, αποφάσισε να το φτιάξει ο ίδιος και 3 χρόνια μετά την πρώτη ιδέα, το 2015, το Know Your Doctor ήταν πλέον γεγονός.  

 



 

Τι είναι το Know Your Doctor;

Το Know Your Doctor, είναι μια εξιδεικευμένη διαδικτυακή ιατρική πλατφόρμα πληροφόρησης στην Κύπρο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Κύπριους πολίτες και τουρίστες, να βρουν την ιατρική περίθαλψη που αρμόζει στις ανάγκες τους.

Είναι ένα δωρεάν «online εργαλείο» το οποίο ο κάθε ένας που ζει στην Κύπρο μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτως ώστε να βρει γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, όπως οδοντίατρους, κλινικές ή οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία υγείας χρειάζεται.

Το Know Your Doctor δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ στη διαδικτυακή ιατρική πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε επισκέπτης/ασθενής να τους εντοπίσει online και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική εικόνα για τον γιατρό που θα επιλέξει.

 

Θεωρείς ότι πραγματικά έλειπε κάτι τέτοιο από την Κύπρο; 

Οπωσδήποτε ναι. Και όπως έλειπε σε εμένα, θεωρώ πώς έλειπε και σε πολύ κόσμο κάτι τέτοιο. Όταν προκύψει ένα πρόβλημα και ψάχνεις μια ειδικότητα την οποία δεν έχει ξαναχρειαστεί, αρχίζεις να ρωτάς διάφορους για συμβουλές.

Όλοι κάποιον ξέρουν που είναι καλός, όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, μπορεί βέβαια να πέσεις και στην περίπτωση που να μην έχουν ιδέα για την συγκεκριμένη ειδικότητα. Γιατί να περνάμε όμως όλο αυτό το μπέρδεμα;

Πλέον όταν χρειαστείς έναν γιατρό, το Know Your Doctor έρχεται για να σου παρέχει ένα δυνατό εργαλείο με ολοκληρωμένες πληροφορίες για την υγεία, τους επαγγελματίες υγείας, και τα ιατρικά κέντρα στην Κύπρο, απλά και μόνο ελέγχοντας τα επαγγελματικά προφίλ που είναι αναρτημένα online στην πλατφόρμα.

Πέραν όμως των κατοίκων του νησιού, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θεωρώ πώς αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο και για όσους είναι καινούργιοι κάτοικοι της Κύπρου, ή απλά τουρίστες που μπορεί να χρειάζονται μια ιατρική βοήθεια.

 



 

Γιατί να εμπιστευτώ το Know Your Doctor; Τι μου εξασφαλίζει ότι θα είναι καλός επαγγελματίας; 

Σκοπός του Know Your Doctor είναι να διευκολύνει το κοινό της Κύπρου, στο να βρίσκει τον επαγγελματία υγείας που χρειάζεται ανάλογα με το πρόβλημα που το απασχολεί.

Το Know Your Doctor δεν ξεχωρίζει τους «κάλους» από τους «κακούς» γιατρούς, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες υγείας να αναρτήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ στη συγκεκριμένη online ιατρική πλατφόρμα, με τον ασθενή να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτόν που του ταιριάζει.

 

Πόσο καιρό λειτουργεί;

Το Know Your Doctor είναι σε πλήρη λειτουργία από τα τέλη του 2015, αρχές του 2016. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project έχει όμως αρχίσει από τον Ιούλιο του 2013. Μας πηρέ 2,5 χρονιά για να μετατρέψουμε το συγκεκριμένο concept στην διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί σήμερα.

Μας πήρε αρκετό χρόνο γιατί θέλαμε να τελειοποιήσουμε όσο περισσότερο γινόταν το συγκεκριμένο project σε όλους τους τομείς. Υπήρχαν θέματα αισθητικής που θέλαμε να βελτιώσουμε, νομικής και ιατρικής δεοντολογίας που έπρεπε να προσέξουμε και φυσικά να κάνουμε την πλατφόρμα πιο user friendly.

Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους μη προχωρημένους χρήστες του διαδικτύου, γιατί η πρόσβαση στην υγεία πρέπει να είναι απλή και εύκολη για όλους.

 



 

Ποια η ανταπόκριση από τον κόσμο μέχρι στιγμής;

Η ανταπόκριση από τους χρήστες, όπως επίσης και από τους επαγγελματίες της υγείας μπορώ να πω ότι είναι φανταστική. Πολύ συχνά λαμβάνουμε θετικά μηνύματα τα οποία μας συγχαίρουν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας, και παράλληλα μας λένε πόσο η λειτουργία της πλατφόρμας τους έχει ευκολύνει την καθημερινότητα.

Αυτό συμβαίνει και με τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι αγκάλιασαν θερμά το Know Your Doctor σχεδόν από την πρώτη στιγμή, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Στον ένα χρόνο λειτουργίας μας έχουμε ήδη πέραν των 1000 μελών.

 



 

Ποιο το όφελος ενός επαγγελματία γιατρού από τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Το KYD είναι ένα βοηθητικό online εργαλείο το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν συνεχή παρουσία στο διαδίκτυο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το πελατολόγιο τους.

Η νέα γενιά και ειδικά οι νέοι γονείς, ενημερώνονται σχεδόν για όλα μέσα από το διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένης και της ιατρικής τους φροντίδας.

Το να έχεις λοιπόν παρουσία στο internet πρέπει να θεωρείται απαραίτητο, όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες. Όπως λέει ένα και ένα από τα slogan του Know Your Doctor, «Your next patient is Online».







Εκτός από την ιστοσελίδα, υπάρχει η σκέψη και για τη δημιουργία εφαρμογής; 

Προχωρήσαμε ήδη σε αυτό το βήμα, αφού πρόσφατα δημιουργήσαμε το mobile application της ιατρικής πλατφόρμας, για να έχει ο χρήστης το Know Your Doctor συνεχώς στο κινητό του.

 

Πώς γίνεται η διαδικασία της εγγραφής στο KYD;

Το Know Your Doctor προσφέρει δύο τύπους συνδρομών για τους επαγγελματίες υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές και τα νοσοκομεία, το KYD SILVER και το KYD GOLD.  Το KYD SILVER παρέχει δωρεάν συνδρομή και επιτρέπει στον επαγγελματία να προσθέσει κάποιες βασικές πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Το KYD GOLD από την άλλη, επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργήσουν ένα πλήρες προφίλ το οποίο θα περιλαμβάνει όλο το επαγγελματικό τους ιστορικό και όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που είναι καλό να ξέρει ο ασθενής.

Το κόστος για συνδρομή 3 μηνών ανέρχεται στα 50 ευρώ, για 6 μήνες στα 90 ευρώ και το ετήσιο είναι στα 160 ευρώ. Καθόλη τη διάρκεια της συνδρομής βεβαίως, φροντίζουμε να παρέχουμε στους συνδρομητές μας διάφορα άλλα πλεονεκτήματα, εστιάζοντας κυρίως στο πώς θα κάνουν εντονότερη την παρουσία τους στο διαδίκτυο.





Υπάρχει η δυνατότητα online διάγνωσης, χωρίς ραντεβού και επίσκεψη;  

Όχι, δεν συμπεριλάβαμε το online chatting για τον απλούστατο λόγο ότι οι γιατροί είναι τόσο πολύ απασχολημένοι που δεν έχουν το χρόνο να μπουν στην διαδικασία του online chatting με κάποιον ασθενή.

Φανταστείτε αν παρείχαμε αυτήν την υπηρεσία, ποσά μηνύματα και ερωτήματα θα λάμβανε καθημερινά ο κάθε επαγγελματία υγείας. Αυτή η υπηρεσία είναι χρήσιμη περισσότερο για μεγαλουπόλεις του εξωτερικού οπού οι αποστάσεις είναι μακρινές,.

 

Υπάρχει κάποιος έλεγχος όσο αφορά τις εγγραφές των επαγγελματιών που γίνονται συνδρομητές;

Φυσικά και υπάρχει. Διασταυρώνουμε τις ιατρικές ειδικότητες που μας παραχωρεί ο κάθε επαγγελματίας υγείας με τον κατάλογο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ή αν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας υγείας δεν είναι εγγεγραμμένος στον ΠΙΣ, τότε το διασταυρώνουμε από ιατρικά κέντρα στα οποία εργάζεται ή έχει εργαστεί στο παρελθόν.

 



 

Το Know Your Doctor όμως δεν είναι μόνο μια λίστα με γιατρούς και κλινικές. Τι άλλο παρέχει;

Ναι ισχύει αυτό, στο KYD πέραν του directory με τους επαγγελματίες υγείας μπορείς να βρεις διάφορα σχετικά επιστημονικά άρθρα, πληροφορίες για θέματα υγείας, όπως για παράδειγμα το μενού Condition & Diseases A-Z, το οποίο περιέχει όλες τις ασθένειες και παθήσεις από το Α μέχρι το Ω, επεξηγώντας την κάθε μια αναλυτικά, τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την ασθένεια, τα συμπτώματα τους, τους τρόπους θεραπείας τους, και κάποιες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.  

Επίσης υπάρχει η ενότητα Specialties Description, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαβάσει μια σύντομη περιγραφή των διάφορων ιατρικών ειδικοτήτων, η ενότητα Medical Contacts με πληροφορίες των δημόσιων νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων στην Κύπρο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ