Θα δοθεί το όνομα του George Michael σε κυπριακό δρόμο;

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να ζητά μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

 


Article featured image
Article featured image

Από χθες μάλιστα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια διαδικτυακή φόρμα συλλογής υπογραφών, η οποία έχει ως βασικό της αίτημα να δοθεί το όνομα του ελληνοκυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη σε ένα δημόσιο δρόμο, ως τον ελάχιστο φόρο τιμής από την χώρα καταγωγής του.

Θεωρούν πώς μια τέτοια πράξη είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού ο George Michael υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών, ενώ πέραν της καλλιτεχνικής του αξίας είχε και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, γεγονός που επιβάλλει να τιμήσουμε ως χώρα και ως κράτος έναν τέτοιο σημαντικό άνθρωπο.

«Όλα εκείνα τα συγκινητικά λόγια και σχόλια στα social media από την Κύπρο για τον χαμό του δικού μας George Michael, σε κάνουν να απορείς πώς γίνεται ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο, που έχει καταγωγή από την Κύπρο, να μην διαθέτει στο νησί, ένα άγαλμα, ή μια οδό με το όνομα του;

Ήδη έχουμε μερικές δεκάδες δρόμους και λεωφόρους με τα ονόματα Σπύρος Κυπριανού και Μακάριος, ενώ δώσαμε ακόμη και στο όνομα του επίσημου αεροδρομίου της χώρας, το όνομα ενός πρώην προέδρου. Εντυπωσιακό αποτελεί και το γεγονός ότι έχουμε οδούς με το όνομα Kennedy και Shakespeare. Είναι λοιπόν αναγκαίο να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη ενός καλλιτέχνη ο οποίος ήταν παγκοσμίως γνωστός, τόσο για τη μουσική του, όσο και για το ακτιβιστικό και φιλανθρωπικό του έργο», αναφέρει το κείμενο της σελίδας για τη συλλογή υπογραφών. 

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 183 άτομα. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ