Πωλείται αγάπη για 10 λίρες

Πολύ πριν το Facebook, το Tinder και όλα τα άλλα site και app γνωριμιών, οι άνθρωποι έψαχναν αντίδοτο στη μοναξιά τους μέσω των αγγελιών σε εφημερίδες. Ένα φαινόμενο το οποίο δεν έχει εξαλειφθεί τελείως παρόλα αυτά σίγουρα πνέει τη λοίσθια.



 


Article featured image
Article featured image

Ρεπορτάζ στο «Περιοδικό» 20 χρόνια πριν, ασχολείται με τον έρωτα μέσω των αγγελιών, ο οποίος όμως για να ευοδωθεί έπρεπε να πληρώσεις. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο, αφορμή για το ρεπορτάζ, στάθηκε καταγγελία αναγνώστριας η οποία ενώ προχώρησε με αγγελία η οποία της «έκανε», τελικά διαπίστωσε πώς ο έρωτας και η αγάπη που έταζε το κείμενο δεν ήταν παρά η κάλυψη για να της ζητήσουν αργότερα λεφτά. 

«Είμαι άτομο μοναχικό, δεν δημιουργώ εύκολα νέες γνωριμίες και ως εκ τούτου δεν έχω τις παρέες που θα ήθελα. Στις 19 Απριλίου διάβασα μια μικρή αγγελία σε εφημερίδα και αποφάσισα να επικοινωνήσω με το άτομο που υπέγραφε. Αφορούσε δύο άτομα, αντίστοιχα για φιλική συντροφιά.  Ο αριθμός που αναγραφόταν ανταποκρινόταν σε κινητό τηλέφωνο και απάντησε κάποιος Μ…..» Τι ζητούσε ο Μ; 

Ναι μεν φιλιά, παρέα, διασκέδαση, αλλά υπό έναν όρο: ‘Λόγω του ότι ανταποκρίθηκαν πολλά άτομα, αποφάσισα να δίδω τον αριθμό του ταχυδρομικού κιβωτίου μου και να γίνεται ταχυδρομικώς η πρώτη επαφή. Γράψετε μου τα στοιχεία σας – όνομα, ηλικία, τηλέφωνο, οικογενειακή κατάσταση και τι ακριβώς ζητάτε από μια γνωριμία – και θα επικοινωνήσω εγώ μαζί σας, για να διευθετήσω συνάντηση. Μαζί με τα στοιχεία σας, να στείλετε το ποσό των 10 λιρών’.» 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η δημοσιογράφος θέλοντας να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την πραγματικότητα, υποδύθηκε την υποψήφια πελάτη και συναντήθηκε με τον «Μ», ο οποίος παρόλο που ήταν συγκρατημένος της εκμυστηρεύτηκε πώς από αυτή την αγγελία κατάφερε να κερδίσει μόνο από την ταχυδρομική αλληλογραφία ποσό ύψους 1500 λιρών. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ