Τα παιδιά γνωρίζουν την ρομποτική

Μαθητές από όλη την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την επιστήμη της ρομποτικής, μέσα από παιγνίδια, διαγωνισμούς και δημιουργικές δραστηριότητες.

 


Article featured image
Article featured image

Παιδιά ηλικίας 10-14 ετών μέσα από διαγωνισμούς ρομποτικής ειδικά σχεδιασμένους, θα γνωρίσουν την ρομποτική σε μια ημερίδα που υποστηρίζεται από το Microsoft Innovation Center, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Microsoft Κύπρου, το Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, το Cyprus Computer Society, το Engino, Grammar School, το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού, και το Keystone Conferences & Events. 

Οι δραστηριότητες και τα εκθέματα θα αφορούν την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι σήμερα, την επαφή και γνωριμία με ρομπότ του σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωποειδούς Nao, και εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού και ρομποτικής. 



Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
 

Καλωσόρισμα των μαθητών από ένα ρομπότ!


Επίλυση γρίφων με τη βοήθεια ρομπότ

Διαδραστικές δραστηριότητες ρομποτικής.

Σταθμός Κατασκευής Ρομπότ. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν το δικό τους ρομπότ χρησιμοποιώντας χιλιάδες τουβλάκια ENGINO

Σταθμός Προγραμματισμού Ρομπότ. Οι μαθητές θα προγραμματίσουν το ρομπότ ENGINO που έφτιαξαν, αναπτύσσοντας βασικές απλές δεξιότητες προγραμματισμού

Πώς φαντάζομαι τα ρομπότ του μέλλοντος. Οι μαθητές θα σχεδιάσουν το δικό τους ρομπότ του μέλλοντος

Προηγμένες αρχές ρομποτικής εντός του χώρου του Microsoft Innovation Center, με τη βοήθεια παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24-25 Μαΐου, στο Microsoft Innovation Center Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ