Ο Κύπριος που έφερε τη Μύκονο στο Παραλίμνι [εικόνες]

Στο δρόμο Αγίας Νάπας - Παραλιμνίου ενδεχομένως θα έχεις προσέξει ένα οικοδόμημα που έχει κάτι από ελληνικό νησί.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα σπίτι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, το οποίο είναι μικρογραφία μιας ολόκληρης γειτονιάς της Μυκόνου.

Μια βάρκα είναι τοποθετημένη στην αυλή, λίγο πιο πέρα υπάρχει ένα λευκό εκκλησάκι με μπλε λεπτομέρειες, οι τοίχοι είναι πετρόχτιστοι και τα παντζούρια όλα γαλάζια.   

Ρωτώντας να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα με την πολύ συγκεκριμένη αισθητική, μάθαμε πως κάποιος κύριος Μιχάλης μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Κούλα, αποφάσισαν να φέρουν… τη Μύκονο στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Παραλίμνι.

Κάνοντας μια σύντομη κουβέντα με τον κύριο Μιχάλη μάθαμε πως, το σπίτι βρίσκεται εκεί από το 1995 και πως το έχτισε εντελώς μόνος του.

Ο κύριος Μιχάλης τρέφει μεγάλη αγάπη στα ελληνικά νησιά και ειδικά στη Μύκονο, έτσι προσπαθούσε για τρία ολόκληρα χρόνια να χτίσει την οικία του έχοντας στο μυαλό του εικόνες του νησιού.

 



 

Το εσωτερικό του σπιτιού έχει επίσης πάρα πολλά στοιχεία από την ελληνική διακόσμηση και είναι γεμάτο με αντίκες, παλιά έπιπλα και φωτιστικά.

Τις διακοπές του, ωστόσο, ο κύριος Μιχάλης επιλέγει να τις περνά στην Αστυπάλαια, ένα νησί ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, καθώς στη Μύκονο υπάρχει πολυκοσμία, λέει.





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ