Τι έχουν πάθει όλοι με το kale;

«Το kale, η λαχανίδα δηλαδή, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για φέτος. Το είχαμε στην αγορά αρκετά χρόνια και ξαφνικά κυκλοφόρησαν έρευνες με τη διατροφική του αξία κι έγινε χαμός».

 


Article featured image
Article featured image

Τη συγκεκριμένη ατάκα-διαπίστωση τη διάβασα πολύ πρόσφατα σε μια συνέντευξη δυο παιδιών που διαθέτουν κατάστημα βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Κάτι αντίστοιχο φυσικά ισχύει και για την Κύπρο. Δύσκολα βρίσκεις kale σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων αν δεν πας την ώρα ακριβώς που το φέρνει ο παραγωγός ή έστω λίγες ώρες αργότερα, καθώς γίνεται ανάρπαστο.

Πρόκειται για ένα απλό πράσινο χόρτο, κοντινό συγγενή του λάχανου, αλλά είναι… superfood. Είναι το απόλυτο γευστικό trend, τόσο για οικιακή χρήση όσο και στο μενού εστιατορίων. Αρκεί να γευτείς λίγο απ’ αυτό και αμέσως θα νοιώσεις την ενέργειά του να σε διαπερνά, αλλά και τις τοξίνες σου να υποχωρούν ως δια μαγείας (θα μπορούσαμε να πούμε με λίγη δόση υπερβολής). Όπως και να ‘χει, είναι εξαιρετικό προϊόν, θα το λατρέψεις. Είναι απίστευτα πλούσιο σε βιταμίνες A, C, D, B12, B6, σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Πέραν από τα ήδη γνωστά και μη εξαιρετέα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, το kale όπως και τα υπόλοιπα βιολογικά λαχανικά και φρούτα πλέον μπορείς να τα βρεις και σε ένα νέο χώρο στον Στρόβολο. Όπως ίσως έχεις ήδη διαπιστώσει, η διάθεση των βιολογικών προϊόντων από το Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου έχει σταματήσει να γίνεται στο Αγρόκτημα των Βιοκαλλιεργητών δίπλα στο Jumbo και έχει μεταφερθεί στη λεωφόρο Στροβόλου 206β, ακριβώς μετά από την Pepsi Cola (με κατεύθυνση από τη Λακατάμεια προς Λευκωσία). Το κατάστημα είναι ανοικτό Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10 πμ - 4μμ, αλλά και Τετάρτη και Σάββατο από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ