Μια μουσική βραδιά με τους Monsieur Doumani

Το κυπριακό γκρουπ Monsieur Doumani, το οποίο ήταν πρόσφατα στους 4 φιναλίστ υποψήφιους για καλύτερο συγκρότημα στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines Music Awards 2016, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής του περιοδείας κάνει μια στάση και στην Πάφο.

 


Article featured image
Article featured image

Η μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Τεχνόπολις 20, το Σάββατο, 18 Ιουνίου και ώρα 20.30.

Στον τελευταίο τους δίσκο «Sikoses», οι Monsieur Doumani, διατηρώντας ως βάση τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνθέτουν νέα κομμάτια με επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα εμπλουτίζουν τον ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι στίχοι των κομματιών είναι άμεσα συνυφασμένοι με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Κύπρου την οποία σχολιάζουν με σατιρική και χιουμοριστική διάθεση, σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Ο πρώτος τους δίσκος «Grippy Grappa», με την τολμηρή και πρωτοποριακή προσέγγιση στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, ήταν αυτός που έκανε το γκρουπ δημοφιλές ανά το παγκόσμιο, κερδίζοντας τους την υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines 2014, καθώς και συμμετοχές σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ όπως το WOMAD 2014 (Charlton Park), το Telemarkfestivalen (Νορβηγία), το Sommarschen (Σουηδία) κ.ά.

Το μουσικό σχήμα σχηματίστηκε το 2011 και απαρτίζεται από τον Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, τον Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και τον Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά.

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ