Το Limassol Acoustic Festival επιμένει κυπριακά

Ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, από την ανάγκη των διοργανωτών να ανακαλύψουν και να προβάλλουν τα κυπριακά συγκροτήματα, τα οποία ομολογουμένως μένουν κάπως στο περιθώριο, όπως υποστηρίζει ο Σάββας Χρίστου –ένας εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ.

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος στην 3η διοργάνωση του Limassol Acoustic Festival, ο Στέφανος Πολυμνίου, ο Σάββας Χρίστου και η Κική Κούμα, υπόσχονται να διοργανώσουν μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη ζωντανή μουσική, από κυπριακές μπάντες, έκθεση χειροποίητες δημιουργίες, αλλά και ξεχωριστούς καλεσμένους, που θα τιμήσου με την παρουσία τους, τη φετινή διοργάνωση. 


Πιστεύουμε στους Κύπριους μουσικούς και καλλιτέχνες και στηρίζουμε όλους όσους δοκιμάζουν κάτι καινούριο, είναι δημιουργικοί και πάνω απ’ όλα λατρεύουν τη μουσική και τις τέχνες.  


«Η είσοδος και φέτος, είναι δωρεάν για όλους. Όποιος βρεθεί εκεί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσική από ακουστικές μπάντες, από διάφορα είδη μουσικής, αγαπημένα covers, αλλά και καινούργια κομμάτια. Φέτος, στο φεστιβάλ θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και το Joey –ένας μουσικός ο οποίος ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ και την αυθεντικότητα που θέλουμε να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε». 

 



Όπως και στις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχουν στον χώρο εκθέσεις φωτογραφίας, χειροποίητων κοσμημάτων και αντικειμένων, θεατρικές και χορευτικές παρουσιάσεις.



Στην Κύπρο υπάρχει αξιόλογη μουσική σκηνή;

Έχουμε πολλούς ταλαντούχους μουσικούς, οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν. Έχοντας υπόψη ότι μεγάλη μερίδα κόσμου ακούει συγκεκριμένα είδη μουσικής και δεν προτιμά τη ζωντανή μουσική, θέλουμε μέσω του Φεστιβάλ να προβάλουμε αυτούς τους μουσικούς που άδικα μένουν απαρατήρητοι. 

Πιστεύουμε στους Κύπριους μουσικούς και καλλιτέχνες και στηρίζουμε όλους όσους δοκιμάζουν κάτι καινούριο, είναι δημιουργικοί και πάνω απ’ όλα λατρεύουν τη μουσική και τις τέχνες.  

Όπως αναφέρει ο Σάββας Χρίστου, από την πρώτη διοργάνωση έως σήμερα, πολλοί φορείς επέδειξαν ενδιαφέρον για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αλλά ακόμη δεν υπάρχουν αρκετοί. 


Θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να ακούσει, να δει και να νιώσει κάτι όμορφο το οποίο δημιούργησε ο γείτονάς του. 


«Έχουμε στήριξη και βοήθεια από ανθρώπους που αναγνωρίζουν τη σημασία της προσπάθειάς μας, να προωθήσουμε Κύπριους μουσικούς και καλλιτέχνες και φυσικά οποιονδήποτε αγαπά τη μουσική. Κάθε χρόνο λαμβάνουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και ευελπιστούμε στο μέλλον να αγκαλιαστεί ακόμη περισσότερο αυτή η προσπάθεια για να γίνει κάτι σαν θεσμός». 







Το κοινό στηρίζει το φεστιβάλ;

Αν είναι κάτι που μας κρατά ζωντανό το φεστιβάλ και το ενισχύει, είναι ο κόσμος του. Κάθε χρονιά παρατηρούμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση από τις προηγούμενες. Εκατοντάδες κόσμου, έρχεται να απολαύσει την εκδήλωση, γι’ αυτό κι εμείς κάθε χρόνο νοιώθουμε την ευθύνη να προσπαθούμε περισσότερο κάθε φορά, για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να μεγαλώνουμε την οικογένεια του Φεστιβάλ. Φέτος –και είναι ίσως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, υπήρχε έντονη διάθεση από εθελοντές να βοηθήσουν και να συμβάλουν στην πραγματοποίησή του.



Πώς οραματίζεστε το μέλλον του φεστιβάλ;

Θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να ακούσει, να δει και να νιώσει κάτι όμορφο το οποίο δημιούργησε ο γείτονάς του. Όλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να θαυμάσουν και να θαυμαστούν, στο Φεστιβάλ. Δεν είναι μόνο δωρεάν η είσοδος στο Φεστιβάλ, αλλά και το να συμμετέχει ως εκθέτης κάποιος, δεν έχει κόστος. 

Προς το παρόν κάθε χρόνο, κάνουμε σημαντικά βήματα προς το στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Πέρσι μέσα από το Φεστιβάλ, προωθήσαμε κάποιους μουσικούς στο εξωτερικό και παράλληλα φέτος είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον από συγκροτήματα του εξωτερικού για να συμμετέχουν. 

Αυτό είναι το όραμά μας, να έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά μας και στα επόμενα χρόνια να εξαπλωθεί το Φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο. Και που ξέρεις, ίσως στο μέλλον καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ανταλλαγή συγκροτημάτων με φεστιβάλ άλλων χωρών.







Το 3ο Limassol Acoustic Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου από τις 16:00 το απόγευμα, έως αργά το βράδυ, ενώ θα συμμετέχουν 11 ακουστικές μπάντες:

Panagiotis Alexandrou-Prodromos Tsolias (Greek Original)

Alex Kyriacou (Greek Alternative/Original)

Marianna Michael (Dub/Indie)

Down A Tone(Classic Rock)

Soul Lake Sessions (Soul/Funk/Original)

JOEY (Greek Funk)

Stefanos Georgiadis (Loop Station Project)

Con Amici (Pop Rock)

Underfrogs (Alternative)

Anemourio Project (Acoustic Hip Hop) 

LA Slave/Renegade/Pontikas (HipHop)





 

Επίσης θα υπάρχει: Έκθεση φωτογραφίας, έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, wood art, το τσίρκο «Πριτς Πρατς», το «Κάπως αλλιώς bookstore» και το Dog Valley Rescue Centre.

 

Για πληροφορίες:

Official Festival's Web page

Official Facebook page

This years' Facebook event


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ