Δοκιμάσαμε το καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου-φαινόμενο

Όταν ένα κυπριακό εστιατόριο διανύει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του, σε μια περιοχή που δεν ευνοεί καθόλου την ύπαρξη αντίστοιχης φιλοσοφίας, αισθητικής και ποιότητας εστιατόρια και με τον σεφ του να βρίσκεται στην κουζίνα για περισσότερα από 5 χρόνια, τότε ναι, μπορείς να το χαρακτηρίσεις φαινόμενο.

 


Article featured image
Article featured image

Αν αφαιρέσουμε ορισμένες pubs, ορισμένες ταβέρνες και λίγα φαστφουντάδικα, πόσοι χώροι εστίασης θα μας μείνουν… που έχουν διάρκεια στον χρόνο; Ελάχιστοι. Ένας από αυτούς λοιπόν είναι και το Σούξου Μούξου Μανταλάκια. Άνοιξε στην Ονασαγόρου τότε που ο κόσμος που σουλάτσαρε στην περιοχή μετριόταν στα δάκτυλα των χεριών μας. Παράτολμο το βήμα, εννοείται, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μην πιστώσει τον εμπνευστή και δημιουργό του μαγαζιού, Άντρο Χατζηστεφάνου, ότι σε βάθος χρόνου κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα.

Έχοντας εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια στην κουζίνα του Σούξου τον Ελλαδίτη σεφ Χαράλαμπο Καραούζο, κατά καιρούς μαζί κατάφεραν να βγάλουν έξω πιάτα που δύσκολα τα βγάζεις από το μυαλό σου αφού θα τα δοκιμάσεις.

Κάθε δείπνο στο Σούξου είναι μια δυνατή εμπειρία! Δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά για το «συμπόσιο» της προηγούμενης βδομάδας που αφορούσε στο νέο, καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου. Αρκεί μόνο να σου πω για το πρώτο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι και το οποίο αφορούσε σε ένα ριζότο με μυζήθρα, κρέμα φέτας, σορμπέ καρπούζι και ζελέ μοχίτο. Ολόκληρη η Ελλάδα σε ένα πιάτο. Ολόκληρο το ελληνικό καλοκαίρι στο τραπέζι μας. Απόλαυση.

Παρόμοια η φιλοσοφία και στα υπόλοιπα πιάτα που γευτήκαμε. Το κέικ σολομού σε κρύα βελουτέ ψαριού, το χταπόδι με σορμπέ ούζου, τα χτένια σε μουσελίνα γαρίδας και σολομού, το φιλέτο σολομού με αβοκάντο, μους μάνγκο, πουρέ αρακά και σάλτσα μάνγκο αλλά και η πανακότα δενδρολίβανο με παγωμένο τσάι από φρούτα του δάσους (βλ. κεντρική φωτογραφία). Όλα αυτά συνδυασμένα με τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη από την Χαλκιδική!

 



Κέικ σολομού σε κρύα βελουτέ ψαριού, κρέμα ραπανάκι και λάδι κόλιανδρου

 

Αυτή η επιμονή του Άντρου να προσφέρει ποιότητα στον κόσμο που κατεβαίνει στην Ονασαγόρου, αυτή του η «εμμονή» να ποντάρει στις ποιοτικές πρώτες ύλες, την ίδια ώρα που οι εκπτώσεις στην ποιότητα σε άλλα μαγαζιά όλο και μεγαλώνουν, όλο και αυξάνονται. Δύσκολος ο δρόμος που επιλέγει να βαδίσει, αλλά πραγματικά τον συγχαίρουμε και τον πιστώνουμε για την προσπάθεια του να προσφέρει στον πολιτισμό μέσω της αναβαθμισμένης ελληνικής κουζίνας. Η αίσθηση που σου δίνεται είναι πως ένας φίλος σού ανοίγει το σπίτι και σε τραπεζώνει σε μια ζεστή και συνάμα δροσερή ατμόσφαιρα.

Εμπειρία ανεπανάληπτη ένα δείπνο στο Σούξου Μούξου Μανταλάκια, κι ας πληρώσεις κατιτίς παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Αξίζει και με το παραπάνω!

Και κάτι για το τέλος. Σύντομα αναμένονται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις αλά Σούξου Μούξου.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις: 22 666600


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ