7 μέρη στην Κύπρο για να δροσιστείς μακριά από τη θάλασσα

Το καλοκαίρι αρχίζει να φεύγει σίγα-σιγά, η ζέστη όμως είναι ακόμη εδώ και εμείς αναζητάμε μέρη για να μας δροσίσουν.  

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Λουτρά του Άδωνη 

«Χορτάσαμε» πάντως από παραλίες, πισίνες, αφόρητη ζέστη, υγρασία και ξαπλώστρες και έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις.    

Κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκαμε 7 σημεία στο νησί, όπου μπορούμε να κάνουμε βουτιές και να δροσιστούμε, μακριά από θάλασσες και παραλίες.

Η CITY αυτή τη φορά, σας προτρέπει να φτιάξετε βαλίτσες, να βάλετε μαγιό και να πάτε σε λουτρά, καταρράχτες, ποταμούς και λίμνες.

 

Λουτρά του Άδωνη

Στο όμορφο χωριό Κοίλη της Πάφου, δημιουργήθηκε από τα νερά του ποταμού «Μαυροκόλυμπος», ένας υπέροχος και μαγευτικός καταρράκτης.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα νερά διάβρωσαν το έδαφος και σχημάτισαν μια μικρή λίμνη, η οποία ονομάστηκε αργότερα από τον ιδιοκτήτη του χώρου, κύριο Πάμπο ως τα «Λουτρά του Άδωνη».

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη για να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τον απότομο βράχο, ή από τα σχοινιά που κρέμονται.

Η τιμή εισόδου στο χώρο ξεκινά από 7 ευρώ ανά άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο Πάμπο, ιδιοκτήτη του χώρου, τηλεφωνώντας του στο 96 321335.

 

Λουτρά της Αφροδίτης

Φωτογραφία: ix-andromeda

Στο Νέο Χωριό, λίγο μετά το Λατσί θα συναντήσετε μια μαγευτική τοποθεσία με λίμνη, η οποία ονομάζεται «Λουτρά της Αφροδίτης» και έχει θέα τη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με το μύθο η Θεά Αφροδίτη μετά το κολύμπι της στα κρυστάλλινα νερά της Πόλης, συνήθιζε να παίρνει το λουτρό της στη λιμνούλα αυτή, που περιβάλλεται από άγρια λουλούδια.

Το ειδυλλιακό τοπίο επισκέπτονται για να το θαυμάσουν από κοντά κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τουρίστες και ντόπιοι.

Μέσα στη λίμνη απαγορεύεται το κολύμπι, ωστόσο μπορείτε να δροσίσετε τα πόδια και τα χέρια σας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που παραβαίνουν τους νόμους και κολυμπούν μέσα στη λίμνη κανονικά.

 

Γεφύρι του Τζιελεφού

Το Γεφύρι του Τζιελεφού, είναι ο κατάλληλος χώρος για ηρεμία, χαλάρωση και… δροσιά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό γεφύρι της Κύπρου και το μόνο που θα ακούτε στο σημείο είναι το νερό που κυλά στον ποταμό και τα πουλιά που κελαηδούν. 

Το νερό που ρέει από τον ποταμό δεν είναι πολύ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι το μόνο που θα μπορέσετε να δροσίσετε θα είναι τα πόδια σας.  

Θα το βρείτε στο χωριό Άγιος Νικόλαος της Πάφου.

 

Ο καταρράκτης των Καληδονιών

Ένας από τους πιο ψηλούς καταρράκτες του νησιού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα περίπου βόρεια των Πάνω Πλατρών και είναι γνωστός ως «Ο καταρράκτης των Καληδονιών».

Το νερό του πέφτει κάθετα από ύψος 12 μέτρων και εκεί θα δείτε δεκάδες άτομα καθημερινά να μπαίνουν μέσα για να δροσιστούν.

Θα τον βρείτε εύκολα, καθώς υπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο αρκετές ταμπέλες που οδηγούν σε αυτόν.

 

Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη

Στη νοτιοανατολική περιοχή των Πλατρών, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την αφετηρία του «Μονοπατιού της φύσης» υπάρχει ένας όμορφος καταρράκτης με την ονομασία Μιλλομέρη, ο οποίος είναι κατάλληλος για να σας δροσίσει τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Το νερό του καταρράχτη είναι κρύο και πέφτει από ύψος 15 μέτρων.

Τα τελευταία χρόνια ο καταρράχτης έγινε αρκετά γνωστός, καθώς αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα των Πλατρών και ελκύει πολλούς επισκέπτες.

 

Καταρράκτης Χαντάρας

Ένα εξαίσιο δημιούργημα της φύσης, το οποίο μαγεύει και εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη, αποτελεί ο καταρράκτης του Φοινιού.

Ονομάζεται «Χαντάρας» και η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται από το χωριό μέσω ενός ευχάριστου και σύντομου χωματόδρομου.

Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος 8 μέτρων και το βάθος της λίμνης φτάνει περίπου το ένα μέτρο.

Η γύρω βλάστηση αποτελείται κυρίως από πευκοδάσος, λατζιά, αντρουκλιά και πολλούς άλλους θάμνους.

 

Καταρράκτης Τριμίκλινης

Φωτογραφία: ix-andromeda

Ο καταρράκτης της Τριμίκλινης, ή αλλιώς Green Valley, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος που υπάρχει στο νησί και βρίσκεται μέσα σε ιδιωτική έκταση γης, κοντά στο καφεστιατόριο Green Valley.

Σχηματίστηκε από φυσικές πηγές που αναβλύζουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα τον βρείτε στο χωριό Τριμίκλινη, στο δρόμο μεταξύ Λεμεσού – Πλατρών.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ