Οδηγίες για Κύπριους που θα επισκεφθούν το Ρίο

Αν θα επισκεφθείς το Ρίο, διάβασε αυτό!

 


Article featured image
Article featured image

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία από τις 05, έως τις 21 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους Κύπριους πολίτες ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει Προξενείο στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων.

Η πρεσβεία της ΚΔ στη Μπραζίλια θα είναι, όπως αναφέρει, σε θέση να παρέχει σχετική βοήθεια στους Κύπριους που θα ταξιδεύσουν στη Βραζιλία για τον αναφερόμενο σκοπό.

Επίσης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για τον πιο πάνω λόγο και στα Γενικά Προξενεία χωρών της Ε.Ε που βρίσκονται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η διεύθυνση, οι ώρες λειτουργίας και στοιχεία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Κ.Δ στη Βραζιλία αναφέρονται παρακάτω και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για σκοπούς προξενικής αρωγής και συναφούς πληροφόρησης.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι Κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται στην Βραζιλία  ή προγραμματίζουν να ταξιδέψουν εκεί για τον σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας και των διοργανωτών, όπως επίσης παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ για περαιτέρω ενημέρωση.

Για συγκεκριμένη πληροφόρηση περί του ιού ZIKA, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ επιλέγοντας τις ταξιδιωτικές οδηγίες ΕΔΩ.

 

Η διεύθυνση της Πρεσβείας της ΚΔ στην Βραζιλία είναι:

SHIS QI 09,

Conjunto 20, Casa 02

LagoSul, CPE 716 25200

Brasilia DF

 

Ώρες Εργασίας :

Δευτέρα. – Παρασκευή

08.00 – 16.30

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Σταθερό τηλέφωνο: +556135416892

Κινητό τηλέφωνο: +556193008118

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cyprusembassybrazil@uol.com.br

 

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν:

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας)

Tηλ. +35799660129,

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dutyofficer@mfa.gov.cy

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ Τηλ. +35722801000, +35797775998

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cycc@mfa.gov.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ