Νυκτερινό περπάτημα στα Τεισιά της Μαδαρής

Στις 17 Σεπτεμβρίου έχουμε πανσέληνο, οπότε η Cyprus from Air το είδε ως μια καλή αφορμή να μας προσκαλέσει ξανά για ένα ακόμα νυκτερινό περπάτημα, το τελευταίο νυκτερινό για το 2016, αφού τώρα που αλλάζει ο καιρός θα επιστρέψουν απ’ ότι μας ενημερώνουν σε πιο απαιτητικές ημερήσιες ορειβασίες.

 


Article featured image
Article featured image

«Σας υποσχόμαστε απίστευτη θέα με το φως του φεγγαριού… Θυμάστε ότι μόνο κόκκινα φαναράκια δικαιούστε στη διαδρομή, ένα σακουλάκι φυτόχωμα δίκης σας επιλογής και μεγέθους είναι απαραίτητο για την συμμέτοχη σας. Θα συναντηθούμε στην Εκκλησιά του χωριού Χανδριά.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 18:00-23:50.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο facebook page της Cyprus from Air.

Η διαδρομή στην αρχή, αρχίζοντας από την αφετηρία κοντά στο πυροφυλάκιο, είναι στενή αφού έχει κυριολεκτικά σκαφτεί πάνω στο σκληρό διαβασικό βράχο, αλλά μετά τα 200 μέτρα γίνεται ομαλή.

Υπάρχουν μικρού μήκους ανηφοριές και κατηφοριές, οι οποίες όμως δεν είναι ιδιαίτερα κουραστικές και σε μερικά σημεία έχουν κατασκευαστεί σκαλοπάτια και αρκετές ξερολιθιές από το 1993 που κατασκευάστηκε το Μονοπάτι.

Η διαδρομή εκτός από την επαφή με τη φύση προσφέρει πανοραμική θέα προς το Τρόοδος, τα χαμηλότερα σημεία της Σολιάς, τη Μεσαορία και στο πιο κοντινό πλάνο προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη, Φράγμα Ξυλιάτου, Λαγουδερά, Πολύστυπος και στο τέλος προς την Πιτσιλιά και την επαρχία Λεμεσού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ