8 Κύπριοι γραφίστες ξανασχεδιάζουν το αεροπλάνο της Cyprus Airways

Η αλήθεια, ξαφνιαστήκαμε. Κάποιοι θετικά, κάποιοι όχι και τόσο θετικά. Με αυτά και μ’ εκείνα, όμως, η «ανάσταση» των Κυπριακών Αερογραμμών κατάφερε να γίνει ένα ακόμα κυπριακό viral story.

 


Article featured image
Article featured image

Οι αλλαγές εμφανείς και χαρακτηριστικές. Το κλαδί ελιάς αντικατέστησε το αγρινό στο φτερό (το χαρακτηριστικό λογότυπο είναι ακόμη εμφανές στο μπροστά μέρος του αεροπλάνου) το πράσινο (λαδί;) πήρε τη θέση του μπλε και η γραμματοσειρά έχει επίσης αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτήν που ξέραμε και είχε μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό μας.

Ίσως θέλει το χρόνο του, ίσως θέλει συνήθεια, ίσως ήμασταν αρκετά προσκολλημένοι στην παλιά εικόνα των «Κυπριακών Αερογραμμών», ίσως πάλι αναμέναμε πως και πως την αναγέννηση του εθνικού αερομεταφορέα και μας έπιασε εξ’ απροόπτου η αλλαγή.

Σίγουρα, πάντως, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο και τι οδήγησε την εταιρεία στο να αποποιηθεί το branding και τη δημιουργική ταυτότητα των «εθνικών» μας, γι’ αυτό και δεν το «παίζουμε» κριτές και ειδικοί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΈΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Θέλαμε, όμως, να δώσουμε λόγο σε δημιουργικούς ανθρώπους -δόξα τω θεώ αυτός ο τόπος έχει αρκετούς! Να φανταστούν και να μας παρουσιάσουν, αλλά και να μας εξηγήσουν, πως αυτοί οραματίζονται ή οραματίστηκαν τις «νέες» Κυπριακές Αερογραμμές.

Τους προσεγγίσαμε και βρήκαμε ανταπόκριση. Θεωρούμε πως το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον! Εσύ;



 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΕΡΗΣ

Πηγή έμπνευσής μου ήταν τα φιθκιώτικα κεντήματα, αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής παραδοσιακής τέχνης, τα γεωμετρικά τους σχήματα δίνουν χαρακτήρα στο φτερό του αεροπλάνου ενώ η παρουσία τους εκεί συμβολίζει και την μετάβαση από το παλιό στο νέο, τόσο όσο αφορά τις Κυπριακές αερογραμμές αλλά και το νησί κατ’ επέκταση.

 

 

ΑΝΔΡΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΗ & ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Χρησιμοποιήσαμε το κλασσικό σύμβολο της Κύπρου και των Κυπριακών Αερογραμμών, το αγρινό με ένα πιο fun τρόπο.

Δεν είναι το κλασσικό αγρινό, αλλά ένα αγρινό πιο μοντέρνο με γυαλιά / μάσκα. Θέλαμε να το συνδυάσουμε με όλα όσα είναι η Κύπρος, τον ήλιο και τη θάλασσα δηλαδή.

Συνδυάσαμε κάτι κλασσικό και κάτι που είναι σταθερή αξία για την εταιρία της Κύπρου με κάτι πιο μοντέρνο και χιουμοριστικό, για να δώσουμε ένα διαφορετικό αέρα και χαρακτήρα στις Κυπριακές Αερογραμμές.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΟΥ

Το παραδοσιακό στοιχείο (σε συνδυασμό με το κίτρινο χρώμα) λειτουργεί αρχικά ως υπενθύμιση της προέλευσης των αερογραμμών, δηλαδή της Κύπρου. Έμμεσα όμως μπορεί να λειτουργήσει και ως σημείο αναφοράς σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με την Κύπρο, όπως η φιλοξενία. Παράλληλα μετατρέπεται οπτικά σε σημείο αναφοράς που απαρτίζεται από μικρότερα μέρη.

Κάθε κομμάτι συμβολίζει κάθε αεροσκάφος των Κυπριακών αερογραμμών που κατευθύνεται στον προορισμό του, με απώτερο σκοπό την παροχή της καλύτερης δυνατής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Επέλεξα το Game Of Thrones. Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί θεωρώ πώς το story της σειράς ταιριάζει απόλυτα με την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο. Μια αιώνια μάχη για την καρέκλα.

 

 

ΔΑΝΑΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

«CYPRUSways - Μοναδικές στιγμές απόλαυσης». Κάπως έτσι φαντάζομαι και το slogan της εταιρίας. Η σούβλα για τον Κύπριο είναι ότι πιο ιερό. Έστω κι αν η πατρίδα του αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολλών ειδών προβλήματα και θέματα, η σούβλα την Κυριακή, είναι ιερή στιγμή. Άρα θεωρώ πώς ο εθνικός μας αερομεταφορέας θα έπρεπε να φέρει πάνω το αυτό το «σύμβολο».

 

 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΥ

Cyprus Lefkaritiko, Cyprus Lira και Cyprus Mouflon, τρεις διαφορετικές εκδοχές εμπνευσμένες από την κυπριακή παράδοση και κουλτούρα. Και τα τρία στοιχεία είναι χαρακτηριστικά του τόπου μας, μυρίζουν Κύπρο και έχουμε μαζί τους έντονους συναισθηματικούς δεσμούς.

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον εθνικό του αερομεταφορέα;

 

 

ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Αγαπώ τα comics, μα από μικρή είχα μεγάλη αδυναμία στον Batman. Γιατί δηλαδή πρέπει οι Κυπριακές Αερογραμμές να έχουν κάτι από Κύπρο; Έβαλα λίγη περισσότερη φαντασία και έφτιαξα κάτι δυναμικό, ισχυρό με θετική χροιά και πολύ δημοφιλές και αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε η δουλειά του Batman είναι να πετάει ψηλά, αυτό κάνουν και οι Cyprus Airways.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ