Τι αποκαλύπτει η «εμφάνιση» του πέους για έναν άντρα;

Ένα πέος που δεν «ξυπνάει» εύκολα και που οι στύσεις του είναι προβληματικές έως απολύτως δύσκολες, δεν είναι κακό νέο μόνο για την ερωτική ζωή, αλλά και για την ποιότητα της καρδιαγγειακής υγείας.  

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μισισιπί και με επικεφαλής τον Tobias Köhler, αναπληρωτή καθηγητή ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιου Ιλινόις, η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ένα πρώιμο σημάδι ότι ο άντρας αντιμετωπίζει ήδη ή θα αντιμετωπίσει πολύ σύντομα πρόβλημα με την καρδιά του.  

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων, ήπιας ή σοβαρότερης μορφής, εμφανίζονται περίπου 5 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση προβλημάτων στύσης, ενώ ως σύμπτωμα θεωρείται ενδεικτικό ακριβώς επειδή τα αγγεία που μεταφέρουν αίμα στο πέος, είναι τα πρώτα που αποφράσσονται δημιουργώντας μία εμπλοκή που αρχικά παραπέμπει μόνο σε σεξουαλικής / ανδρολογικής φύσης πρόβλημα.

Η κακή διατροφή, η απουσία σωματικής άσκησης, το κάπνισμα επιτείνουν το πρόβλημα, ωστόσο η λειτουργικότητα του πέους είναι πάντα μία πρώτη ένδειξη για τους γιατρούς.  

Oι αποφραγμένες -σε πρώιμο στάδιο- αρτηρίες αντιμετωπίζονται τόσο με σωστή διατροφή, άσκηση και φαρμακευτική αγωγή και ενοχοποιούνται άμεσα στην περίπτωση που η σεξουαλική ζωή του ασθενούς επανέρθει στα φυσιολογικά επίπεδα.  

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η στυτική δυσλειτουργία που επιμένει για περισσότερο από 3 μήνες πρέπει να αναφέρεται στον γιατρό, ο οποίος και αξιολογεί αν το ενδεχόμενο εμφράγματος βρίσκεται κοντά ή θα αποδώσει την κατάσταση σε άλλου είδους παράγοντες. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι αποφραγμένες -σε πρώιμο στάδιο- αρτηρίες αντιμετωπίζονται τόσο με σωστή διατροφή, άσκηση και φαρμακευτική αγωγή και ενοχοποιούνται άμεσα στην περίπτωση που η σεξουαλική ζωή του ασθενούς επανέρθει στα φυσιολογικά επίπεδα.  

Όσο για το πώς δείχνει το πέος;

Εκεί τα νέα είναι κάπως καλύτερα, καθώς η καμπυλότητα του πέους (το να κλίνει το πέος, δηλαδή, προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά), ακόμη και κατά τη διάρκεια της στύσης είναι κάτι που μπορεί να προβληματίσει, ακόμη και καταθλίψει έναν άντρα, ωστόσο πρόκειται για μία διαταραχή που συνήθως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.  

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κάμψη του πέους μπορεί να προέρχεται από διάφορους παράγοντες, όπως ένας τραυματισμός, γενετικά αίτια ή την ηλικία, ωστόσο πέρα από τις φαρμακευτικές αγωγές, παρέχονται και κάποιες συμβουλές που αποτρέπουν αυτού του είδους την παράξενη και συχνά επώδυνη κλίση του ανδρικού γεννητικού οργάνου.   

Το να μην κοιμάται κανείς μπρούμυτα συχνά, το να αποφεύγει τις εξαιρετικά ακραίες ή επώδυνες στάσεις στο σεξ και το να προσθέσει άμεσα τη βιταμίνη Ε στη διατροφή του είναι κάποιες από αυτές.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιταμίνη Ε επισημαίνεται ότι βάσει μελετών των τελευταίων ετών αποδείχθηκε ότι η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης Ε ανακουφίζει από επιπλοκές που σχετίζονται με την κάμψη του πέους.


Πηγη: lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ