Έχεις άποψη για την ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό;

H Terra Cypria, μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της, Λεύκιου Σεργίδη, τοποθετείται με επιστολή της στον δήμαρχο Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

 



Έντιμε κ. Δήμαρχε,

Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με το πιο πάνω θέμα, για να εκφράσουμε την στήριξη μας στα σχέδια που μας παρουσιάστηκαν από λειτουργούς του Δήμου σας στις 25.9.2017, σχετικά με τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης οδού.

Θέλουμε να συγχαρούμε τους σχεδιαστές, αλλά και ν’ αναφέρουμε ότι με βάση αυτό το μοντέλο, πρέπει να κινηθούν και οι μελλοντικοί σχεδιασμοί σε άλλες οδούς, ώστε τελικά η Λεμεσός να καταστεί μια πόλη που θα προάγει την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, η δημιουργία ποδηλατοδρόμου είναι μια έμπρακτη υλοποίηση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έχοντας υπόψη τις πρόσφατες αντιδράσεις από κάποιους ιδιώτες στα συγκεκριμένα σχέδια, καλούμε το Δήμο Λεμεσού να παραμείνει πιστός στις αρχές του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, και να μην επιτρέψει την κατάργηση του ποδηλατοδρόμου.

Το μέγεθος των αποστάσεων στη Λεμεσό, και ειδικά σε περιοχές κοντά και πλησίον του κέντρου, καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο πολίτης πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί, κατά το δυνατό, από τη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου, ως του μόνου μέσου μετακίνησης στην πόλη.

Τα λεωφορεία, το περπάτημα, αλλά και τα ποδήλατα, είναι μέσα μετακίνησης που πρέπει να προωθούνται με βέλτιστους σχεδιασμούς και κατάλληλες λύσεις, και όχι μόνο στη συγκεκριμένη οδό. Έτσι θα μπορέσει το αστικό περιβάλλον να αναδιαμορφωθεί και να προσφέρει μια πιο υγιή ατμόσφαιρα διαβίωσης στους δημότες, στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού, αλλά και ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

Ξανά τα συγχαρητήρια μας για τις προθέσεις σας και προσδοκούμε στην άμεση υλοποίησή τους.

Με εκτίμηση

Λεύκιος Σεργίδης

Εκτελεστικός Διευθυντής


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ