Τι έχουν πάθει όλοι με την ανακοίνωση που θα κάνει την Πέμπτη η NASA;

Εδώ και μερικές ημέρες, αφότου η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μία σημαντική συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη (14/11), οι εικασίες και οι υποθέσεις για το τι πρόκειται να ανακοινώσει γέμισαν το διαδίκτυο.

 


Article featured image
Article featured image

Με επικρατέστερη, φυσικά, την άποψη ότι βρήκε εξωγήινη ζωή.

Η NASA, ανέφερε πως η ανακοίνωση θα σχετίζεται με το τηλεσκόπιο το οποίο «σκανάρει» το διάστημα για να βρει ίχνη εξωγήινης ζωής. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler λειτουργεί από τη NASA για να ανακαλύψει πλανήτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή και προφανώς το τελευταίο του εύρημα είναι τόσο σημαντικό για να προκαλέσει συνέντευξη τύπου.   

Πολύ λίγες πληροφορίες δόθηκαν σχετικά με την ανακοίνωση, αλλά όλοι οι επιστήμονες εκτιμούν πως σχεδόν σίγουρα πρόκειται για εξωπλανήτη.

Η διαστημική υπηρεσία ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία χρησιμοποιείται για την ανάλυση των δεδομένων που αποστέλλονται από το τηλεσκόπιο.

Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση που παρέχει ο τεχνολογικός γίγαντας, η Nasa ελπίζει ότι μπορεί να διαλέξει πιο γρήγορα τους πιθανούς πλανήτες και ελπίζει να βρει πιο γρήγορα τους πλανήτες που υποστηρίζουν τη ζωή.   

Η NASA δήλωσε ότι τέσσερις μηχανικοί και επιστήμονες θα συμμετάσχουν στη συνέντευξη μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Paul Hertz, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της Nasa.   

Τα ευρήματα του Kepler έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις, βρίσκοντας ότι το σύμπαν είναι γεμάτο από πλανήτες που θα μπορούσαν θεωρητικά να υποστηρίξουν τη ζωή. Πολλές από αυτές τις ανακαλύψεις δημοσιοποιούνται σε μεγάλες συνεντεύξεις τύπου όπως αυτή που μόλις ανακοινώθηκε. 

 

Με πληροφορίες από Lifo 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ