Αν το iPhone σου είναι πιο αργό κι από χελώνα δεν έχει πρόβλημα η Apple φταίει

Ακόμη μία θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνεται.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο πολύ όλοι όσοι διαθέτουμε έξυπνα κινητά και δη της Apple, γνωρίζουμε ότι κάθε 2-3 χρόνια πρέπει να αλλάζουμε συσκευή αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με νευρικό κλονισμό ένεκα των προβλημάτων που θα παρουσιάσουν. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζαμε είναι ότι η ίδια η εταιρεία έχει προγραμματίσει τα iPhone να γίνονται πιο αργά και στην ουσία δυσλειτουργικά, μόλις από τον πρώτο χρόνο χρήσης τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η «Apple» την Πέμπτη (21/12), από πέρυσι έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει τα κινητά να κινούνται πιο αργά, με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

Όσο οι μπαταρίες παλιώνουν, μειώνεται ο χρόνος «ζωής» κάθε φόρτισης, έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή το περιβάλλον κρύο.

Όταν η μπαταρία «γερνάει» το τηλέφωνο μπορεί να έχει πρόβλημα λειτουργίας, ή ακόμα και να κλείσει, όπως συνέβη πέρσι στα iPhone 6 και 6S. Οι επεξεργαστές σε αυτές τις συσκευές ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να το αντέξουν και έτσι... έκλειναν.

Αυτό το πρόγραμμα επιβράδυνσης έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα 6, 6S και SE, ενώ με τη φετινή ανανέωση θα συμπεριληφθεί στο 7 και 7S.  «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους», ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της Apple.

Πάντως, πολλοί επισημαίνουν πως η εταιρεία δημιούργησε το λογισμικό όχι για την προστασία της μπαταρίας, αλλά για τη δημιουργία ανάγκης αγοράς των νέων μοντέλων της.

Εξάλλου έμμεσα με την παραδοχή της επιβεβαιώνει τον «προγραμματισμένο θάνατο» των ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς ουσιαστικά, μέσω της μείωσης της ταχύτητας, το κινητό καθίσταται μη αποδοτικό και άρα ο καταναλωτής αναγκάζεται να αγοράσει ένα νέο ταχύτερο. 



Με πληροφορίες από tvxs.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ