Είναι ο Πρωθυπουργός του Καναδά η ελπίδα που έψαχνε ο πλανήτης;

«Δεν κάνετε λάθος, αυτή ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Μια επίθεση στις πιο δυνατές και ιερές αξίες μας ως Καναδοί. Την αξία της ανεξιθρησκίας, της διαφορετικότητας, της ειλικρινείας και της φιλοξενίας».

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μουσουλμανικό τέμενος στο Quebec του Καναδά, ο Πρωθυπουργός της χώρας Justin Trudeau χωρίς να μασήσει τα λόγια του και σε κόντρα των καιρών, με διάφορες φασιστικές και ακραίες απόψεις και ιδεολογίες να κερδίζουν έδαφος, στάθηκε στο βήμα καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση, ανοίγοντας παράλληλα την αγκαλιά του στην Μουσουλμανική κοινότητα του Καναδά.

«Στους πέραν του 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν στον Καναδά και ασπάζονται τον Μουσουλμανισμό, θέλω να πω ότι είμαστε μαζί σας.

36 εκατομμύρια καρδιές ραγίζουν μαζί με τη δική σας αυτή τη στιγμή. Θα θρηνήσουμε μαζί σας, θα σας υπερασπιστούμε, θα σας αγαπήσουμε και θα σταθούμε στο πλευρό σας για ότι χρειαστεί».  

Ο Trudeau, μάλιστα, το επόμενο βράδυ της επίθεσης κατέβηκε στους δρόμους με πλακάτ και πανό μαζί με χιλιάδες κόσμου, για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης και για να δώσει μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης.

«Αυτός είναι ο Καναδάς, νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σήμερα είμαστε περήφανοι που είμαστε Καναδοί», δήλωνε στον τηλεοπτικό φακό Καναδή κάτοικος της χώρας.  

Τέτοια παραδείγματα πολιτικών ηγετών αποτελούν πραγματική ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας, και έμπνευση για τον κάθε έναν από εμάς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ