Κάνε το όνειρο σου πράξη!

Με ποιο τρόπο θα μπορούσες εσύ προσωπικά, είτε μια ομάδα στην οποία συμμετέχεις, να ενθαρρύνετε τους νέους έτσι ώστε να συμμετάσχουν στον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή απλά να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες και τις δράσεις του ευρωπαϊκού αυτού θεσμού;

 


Article featured image
Article featured image

Έχεις καθόλου ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτό;

Αν ναι, τότε θα σε παροτρύναμε την υποβάλεις στον διαγωνισμό «EP Competition» που διοργανώνει η CITY στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EP4U, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει ως στόχο να αναδείξει τις δραστηριότητες του Ευρωκοινοβουλίου.

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρεται πιο πάνω, είναι οι ιδέες που θα υποβληθούν να αφορούν στην προώθηση των δραστηριοτήτων και των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νέων στον ευρωπαϊκό αυτό θεσμό.


Ανάδειξε τη δημιουργικότητά σου στο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας!


 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ

Συγκεκριμένα, οι ιδέες μπορεί να έχουν σχέση με start-ups, applications, software, ειδικές εκδόσεις, crowdfunding, δράσεις που προωθούν τον πολιτισμό και που προβάλλουν τον «ενεργό Ευρωπαίο πολίτη», πάντοτε σε σχέση με τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Από τον διαγωνισμό αποκλείονται οι υπάλληλοι του SIGMA RADIO TV PUBLIC LTD, του DIAS PUBLISHING HOUSE LTD, καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα, στους οποίους δεν επιτρέπεται η συμμετοχή.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να στέλνουν την ιδέα-πρότασή τους στο info@cityfreepress.com.cy, με την περιγραφή «EP Competition», μέχρι και τις 6 Μαΐου που είναι και η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων. Αυτό που χρειάζεται να στείλετε πέραν από τα στοιχεία επικοινωνίας, είναι μια σύντομη περιγραφή της αρχικής ιδέας αλλά και του τρόπου υλοποίησής της.

Στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι 10 ιδέες που θα αξιολογηθούν από την επιτροπή ως οι καλύτερες, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην τηλεοπτική εκπομπή του Sigma TV «Πάμε Ευρώπη» αλλά και στη διαδικτυακή εκπομπή του SigmaLive «EP Stories».

 

ΝΙΚΗΤΗΣ & ΒΡΑΒΕΙΟ

Από τους 10 φιναλίστ (με τις πιο ολοκληρωμένες και αξιόλογες προτάσεις), στους οποίους θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, η επιτροπή θα αναδείξει τον τελικό νικητή. Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί της 3μηνης καθοδήγησης σχετικά με start-ups, όπως επίσης και να προβληθεί στα Μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, θα λάβει ένα πιστοποιητικό για τη νίκη του, ενώ θα έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί και μιας δίμηνης πρακτικής εξάσκησης σε οποιοδήποτε τμήμα του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ (άνευ απολαβών).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ