Τι θα έκανες αν γινόσουν Υπουργός Οικονομικών για μια μέρα;

Λένε πώς αν δεν μπεις στα παπούτσια του άλλου, δύσκολα μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς περνάει, εύκολα όμως μπορείς να τον κρίνεις και (κυρίως) να τον επικρίνεις για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του.

 


Article featured image
Article featured image

Ειδικότερα σε οικονομίες που είναι κλονισμένες, ένα από τα δυσκολότερα πόστα που μπορεί κάποιος να κατέχει, είναι αυτό του Υπουργού Οικονομίας.

Εσύ λοιπόν, αν είχες την ευκαιρία να ήσουν επικεφαλής αυτής της θέσης έστω και για μια μέρα, τι θα έκανες;

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου,  φιλοξενεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στη Λάρνακα, το Διαγωνισμό για τη Διαχείριση της Βρετανικής Οικονομίας «Γίνε Υπουργός Οικονομικών για μια μέρα». Ο διαγωνισμός αφορά όλους τους φοιτητές προπτυχιακού επιπέδου.

Η Ημερίδα φιλοδοξεί να καταστήσει τους συμμετέχοντες και τις ομάδες τους στη θέση του Υπουργού Οικονομικών για μια μέρα και να τους καλέσει να λάβουν αποφάσεις για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το παιχνίδι Virtual Worlds Chancellor Simulation, ένα σύστημα προσομοίωσης της Βρετανικής Οικονομίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, με τη στήριξη διαφόρων οργανισμών και εταίρων όπως η Ένωση Οικονομολόγων Κύπρου (ΕΟΚ) και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από έμπειρους οικονομολόγους που θα αποφασίσουν για τους νικητές του διαγωνισμού και στους οποίους θα διανεμηθούν χρηματικά έπαθλα. Οι τρεις καλύτερες ομάδες από κάθε κατηγορία θα παραλάβουν τα ακόλουθα βραβεία: 1ο βραβείο €300, 2ο βραβείο €200 και 3ο βραβείο €100.

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό δηλώστε συμμετοχή μέχρι και τις 18 Μαρτίου, 2017. Θα ακολουθήσει πρόσκληση σε ενημερωτικά σεμινάρια σε Λεμεσό και Λευκωσία, αναφορικά με τους όρους και τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 24 694 000, ή στείλτε email στη Δρ. Ιωάννα Στυλιανού, στο istylianou@uclan.ac.uk.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ