Η Κύπρος ετοιμάζεται για το διαγωνισμό της ΝΑΣΑ

Η Κύπρος αυτό το Σαββατοκύριακο, θα «ενεργοποιήσει» τους επιστήμονες στο νησί, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού NASA Space Apps Challenge, ο οποίος πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά.

 


Article featured image
Article featured image

Ο NASA Space Apps Challenge θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ανάπτυξης ιδεών για την αντιμετώπιση διαστημικών προκλήσεων.

Στόχος τους είναι η ενεργοποίηση «εγκεφάλων» σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να γεννηθούν ιδέες που θα δώσουν λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική υπηρεσία με τις διαστημικές της αποστολές, αφού στόχος της είναι μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030, η δημιουργία μόνιμης αποικίας στον κόκκινο πλανήτη αλλά και η εξερεύνηση στο βαθύ διάστημα για ίχνη εξωγήινης ζωής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου.

Ο διήμερος αυτός διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις στον κόσμο προωθώντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων με διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες.

Φέτος, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 160 πόλεις του κόσμου.

Οι διοργανωτές του NASA SpaceApps στην Κύπρο στοχεύουν σε ένα αριθμό συμμετεχόντων που θα ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) και φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με την πλήρη στήριξη του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η κυπριακή ομάδα «ArachnoΒeeΑ» έλαβε διεθνή διάκριση με το πρώτο βραβείο της ΝΑΣΑ στην κατηγορία Best Mission Concept, ανάμεσα σε σχεδόν 950 ομάδες από 135 πόλεις του πλανήτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ