«Ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με βάση το κολοκάσι»

Νεαρές κοπέλες που να ασχολούνται με τη μόδα και να είναι γνωστές ως fashion bloggers, συναντάμε αρκετές καθημερινά. Food bloggers, όμως, και ειδικά στην Κύπρο, σπάνια θα βρεις.

 


Article featured image
Article featured image

Συνήθω,ς η νεολαία προτιμά να αφήνει στα χέρια των μεγαλύτερων τις ποδιές, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη κι όλα τα σχετικά.

Η Κατερίνα και Γεωργία Φελλά, είναι δίδυμες, κατάγονται από τη Σωτήρα Αμμοχώστου και το μεγαλύτερο τους πάθος είναι η μαγειρική.

Από πολύ μικρή ηλικία θυμούνται τον εαυτό τους να πειραματίζεται στην κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς τους.

Σήμερα, το πάθος αυτών των δύο κοριτσιών εξελίχθηκε και μέσω της σελίδας «The Fella Twins» που διατηρούν στο Instagram παρουσιάζουν τις συνταγές τους καθημερινά σε όσους τις ακολουθούν.


Στόχος μας είναι να φτιάχνουμε συνταγές οι οποίες είναι εύκολες, πρωτότυπες, οικονομικές, υγιεινές και προπάντων νόστιμες




 

Τι είναι για εσάς η μαγειρική;

H μαγειρική για εμάς αποτελεί ένα πάθος που γεμίζει την καθημερινότητά μας. Βρίσκεται στο μυαλό μας από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα πάμε για ύπνο. Είναι κάτι που αγαπάμε πολύ και μας βοηθά να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό και τα συναισθήματα μας.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με αυτή;

Από μικρές μας άρεσε να φοράμε τις ποδιές μας και να ανακατευόμαστε στην κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς, φτιάχνοντας κέικ και ζυμώνοντας ψωμιά. Αργότερα, σε ηλικία περίπου 12 χρονών ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε περισσότερο με αυτή.


Δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς να δημιουργούμε τις δικές μας συνταγές.




Φτιάχνετε και δικές σας συνταγές;

Ναι φυσικά! Δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς να δημιουργούμε τις δικές μας συνταγές. Διαβάζουμε πολύ, ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες τάσεις και τεχνικές και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Στόχος μας είναι να φτιάχνουμε συνταγές οι οποίες είναι εύκολες, πρωτότυπες, οικονομικές, υγιεινές και προπάντων νόστιμες.

Ποια η σπεσιαλιτέ σας;

Αυτή την ερώτηση θα την απαντήσουν τα άτομα που δοκιμάζουν τα φαγητά μας, και όχι εμείς!


Από μικρές μας άρεσε να φοράμε τις ποδιές μας και να ανακατευόμαστε στην κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς.


 






Προωθείτε την κυπριακή κουζίνα και τα κυπριακά προϊόντα;

Ναι, προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε καινούργιες συνταγές με βασικό πυρήνα τα κυπριακά προϊόντα. Παρόλο που η κυπριακή κουζίνα δεν είναι από τις κουζίνες που κυριαρχούν στον κόσμο, όπως η ιταλική και η γαλλική δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει πολλά να επιδείξει.

Ποιο φαγητό δεν θα τρώγατε ποτέ;

Η λέξη «ποτέ» δεν έχει θέση στη ζωή μας. Η μόνη φράση που η λέξη αυτή μπορεί να ειπωθεί είναι η εξής: «Ποτέ μη λες ποτέ»!





Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη ερώτηση! Παρόλα αυτά η σπιτική πίτσα είναι η πρώτη μας επιλογή, αφού για εμάς δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα φρεσκοψημένο, τραγανό ζυμάρι με σάλτσα ντομάτας και ανάμεικτα τυριά.

Ποιο φαγητό της γιαγιάς σας δεν θα αλλάζατε ποτέ;

Τα μπουρέκια με αναρή είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη συνταγή της γιαγιάς μας, και δε θα την αλλάζαμε με  τίποτα. Της βγάζουμε το καπέλο!

 



 

Πως έτυχε να γνωρίσετε τον Άκη Πετρετζίκη από κοντά;

Το instagram ήταν το μέσο με το οποίο καταφέραμε να γνωρίσουμε τον Άκη Πετρετζίκη. Πριν από δυο χρόνια περίπου, δημιουργήσαμε τον δικό μας λογαριασμό με σκοπό να φτιάχνουμε τις συνταγές του Άκη αλλά και τις δικές μας. Στις 13/04/2015 μας έστειλε μήνυμα ότι θέλει να μας γνωρίσει από κοντά. Εμείς εκείνη τη στιγμή πετούσαμε στα σύννεφα γιατί ένα από τα όνειρα μας θα γινόταν πραγματικότητα, και έτσι και έγινε!  

 




 

Οι σπουδές σας σε ποιο τομέα είναι;

Σπουδάζουμε βιοεπιστήμη τροφίμων στην Γλασκόβη.

Με τι θέλετε να ασχοληθείτε στο μέλλον;

Δε μας αρέσει να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, γιατί «Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια για τη ζωή του, ο Θεός γελάει!», αλλά αυτό που ονειρευόμαστε είναι να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με βάση το κολοκάσι Σωτήρας. Θέλουμε να το πουλήσουμε σε όλο τον κόσμο και να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει. Γι’ αυτό και έχουμε επιλέξει να σπουδάσουμε βιοεπιστήμη τροφίμων. Αυτός ο κλάδος θα μας δώσει όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μας.

 



Τι μπορούμε να δούμε στη σελίδα σας στο Instagram;

Πολλά… Ως λάτρεις της μαγειρικής δε θα μπορούσαμε να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες που έχουν σχέση με το φαγητό. Μας αρέσει να απαθανατίζουμε τα φαγητά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούμε μια λιγούρα στους ακόλουθους μας.

 



Έχετε κοινά ενδιαφέροντα και ασχολίες;

Καλύτερα να μας ρωτούσατε τι δεν έχουμε κοινό. Μας αρέσει πολύ να περνάμε την ώρα μας βολτάροντας έξω στη φύση με καλή παρέα και να ταξιδεύουμε. Μέσα από τα ταξίδια γνωρίζουμε άπειρες διατροφικές συνήθειες οι οποίες επεκτείνουν όχι μόνο τους του ορίζοντες του μυαλού αλλά και του ουρανίσκου μας!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ