Σαν σήμερα έφυγε ο Kurt Cobain

Ακολουθώντας τη μοίρα των «καταραμένων ποιητών» στις 5 Απριλίου, ο δημιουργός του  συγκροτήματος «Nirvana» Κερτ Κομπέιν αυτοκτονεί σε ηλικία 27 ετών, το 1994.


Article featured image
Article featured image

Aπό τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της grunge μουσικής σκηνής, o Κομπέιν με το μουσεικό του ταλέντο και με τη  μοναδική, ιδιόμορφη προσωπικότητα του, κατάφερε να επηρεάσει αλλά και να εκφράσει τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. Στον οργανισμό του βρέθηκε μεγάλη συγκέντρωση ηρωίνης και ηρεμιστικών Valium και το σώμα του βρέθηκε από έναν ηλεκτρολόγο στις 8 Απριλίου του 1994, στο σπίτι του στο Lake Washington. Ένα όπλο ήταν στραμμένο στο πιγούνι του και στο πλάι του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Το  σημείωμα αυτοκτονίας απευθυνόταν στον φανταστικό φίλο της παιδικής του ηλικίας «Boddah», στο οποίο έγραφε μεταξύ άλλων: «Για χρόνια τώρα δεν έχω νιώσει τον ενθουσιασμό να ακούσω, να δημιουργήσω ή να γράψω μουσική...» και κατέληγε «δεν έχω πάθος πια και να ξέρετε είναι προτιμότερο να καείς από το να μαραζώσεις. Ειρήνη, αγάπη, κατανόηση. Kurt Cobain».

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ